Τουρκικά αλιευτικά βόρεια της Γαύδου – Σε επαγρύπνηση το Λιμενικό

από fimotro

Τουρκικά αλιευτικά, 11 στον αριθμό, εντοπίστηκαν το πρωί της Τετάρτης (19/5/2021), στην ελληνική αιγιαλίτιδα ζώνη και συγκεκριμένα βόρεια της Γαύδου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείου τύπου του Λιμενικού Σώματος τα τουρκικά αλιευτικά είχαν ξεκινήσει από την Αττάλεια και από το Τσεσμέ με κατεύθυνση τη Μάλτα για αλίευση τόνου.

Τα αλιευτικά συνέχισαν τη διέλευση τους και εντοπίστηκαν τις τελευταίες ώρες σύμφωνα πάντα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, βόρεια της Κισσάμου όπου και παραμένουν, εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ καθ όλη την διάρκεια της διαδρομής τους και της παραμονής τους στα εθνικά χωρικά ύδατα, βρίσκονται υπό την διακριτική επιτήρηση σκαφών του λιμενικού σώματος.

Σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση του λιμενικού ,επιτρέπεται η διέλευσή τους από εθνικά ύδατα χωρίς όμως να ψαρέψουν, δηλαδη μπορούν να πραγματοποιήσουν τη λεγόμενη “αβλαβή διέλευση”.

Αιγαίο: Δεν είναι η πρώτη φορά – Συνεχίζεται το… γαϊτανάκι

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης (18/5/2021) 14 τουρκικά αλιευτικά εμφανίστηκαν στο Αιγαίο. Σκοπός τους να ψαρέψουν… τις θέσεις των ελληνικών υποβρυχίων.

Ωστόσο και την περασμένη Δευτέρα (17/5/2021) δέκα περίπου αλιευτικά έπλεαν στο στενό μεταξύ Μυκόνου σε σχηματισμό, με μικρές ταχύτητες οι οποίες δεν δικαιολογούν αβλαβή διέλευση.

Η εικόνα είναι καθαρή με γυμνό μάτι από Μύκονο, αλλά και από το AIS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα