Τόμπρας στο Ειδικό Δικαστήριο: Ο Καλογρίτσας έστηνε κανάλι για τον ΣΥΡΙΖΑ με εντολή Μαξίμου

από fimotro

Με την κατάθεση του οικονομολόγου Κυριάκου Τόμπρα ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα της δίκης του Νίκου Παππά για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών του 2016 με τον μάρτυρα να δηλώνει ότι θα έστηνε το κανάλι ο Χρήστος Καλογρίτσας «για λογαριασμό “των παιδιών” του ΣΥΡΙΖΑ, κατ΄ εντολή και υπόδειξη του Μαξίμου» προσθέτοντας πως όταν ο αποκαλούμενος και “κόκκινος εργολάβος” μιλούσε για τα “παιδιά” ενα εξ αυτών «ήταν ο Νίκος Παππάς»

«Ο σκοπός του κ. Καλογρίτσα δεν ήταν να κάνει κανάλι, αλλά μέσω αυτού να γίνει ο Μπόμπολας του ΣΥΡΙΖΑ, ο μεγαλοεργολάβος του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο μάρτυρας ο οποίος ανέφερε ακόμη ότι «η τότε κυβέρνηση φοβόταν, έτρεμε μετά το θόρυβο των ΜΜΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, ήταν η κυβέρνηση που ήθελε αλλά δεν μπορούσε, ήταν παντελώς ανίκανοι».

Μάλιστα υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «άφησε τον Καλογρίτσα να τον φάνε τα σκυλιά, όπως το είπα και στη γυναίκα μου» ενώ κατέθεσε πως ο επιχειρηματίας «εκβιάστηκε κατά το στάδιο της ανάκρισης. Και εκβιάστηκε ο επιχειρηματίας, προκειμένου να σταματήσει να γίνει κατηγορία κατά του Σάμερ Χούρι, γιατί θα γίνει κατηγορούμενος ο γιός του.»

Ο Κυριάκος Τόμπρας, περιέγραψε τον τρόπο και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε το καλοκαίρι του 2016, για την έκδοση της εγγυητικής επιστολής των 3 εκ. ευρώ προκειμένου να μπορεί να συμμετάσχει ο Χρήστος Καλογρίτσας στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οπως ανέφερε ήταν συνεργάτης της εταιρείας Consolidated Contractors Company (CCC) των αδελφών Χούρι (Samer, Tawfic και Wael Khoury) και συνεργάτης του κ. Καλογρίτσα στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Σύμφωνα με τον μάρτυρα οι Χούρι υπαναχώρησαν γιατί κατάλαβαν, ότι η τότε κυβέρνηση δεν στήριζε πλέον τον Καλογρίτσα.

«Ο Καλογρίτσας» είπε «επισκέφθηκε τότε άλλους καναλάρχες, τον Κοντομηνά και τον Μαρινάκη, αλλά δεν τελεσφόρησαν τα ραντεβού. Ο Καλογρίτσας εμφανιζόταν ως μπροστινός της τότε κυβέρνησης και ζητούσε να έχει το 51% του καναλιού, κάτι που δεν μπορούσε να το δεχθούν οι καναλάρχες. Θυμάστε την εκπομπή της Μενεγάκη με τον Κοντομηνά που βγήκε και κατήγγειλε. Στη συνέχεια ναυάγησε το σχέδιο. Μετά έληξαν όλα. Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός από το ΣτΕ.»

Επίσης σημείωσε πως «η αφανής εταιρεία που υπήρχε μεταξύ Καλογρίτσα και Χούρι για τα 3 εκατομμύρια ήταν αφανής εταιρεία Παπά-Χούρι με εκπρόσωπο τον Καλογρίτσα. Μετά την ακύρωση του διαγωνισμού επιστράφηκαν τα 3 εκ στον Καλογρίτσα και πήγα για να πληρωθώ. Οι Χούρι δεν είχαν δικαίωμα στα 3 εκ. Μου είπε ο Καλογρίτσας ότι δεν μπορώ να σου δώσω τίποτα, τα έχω ξοδέψει για το Ντοκουμέντο. Τότε οι Χούρι άρχισαν να ζητάνε τα λεφτά πίσω».

Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε χωρίς την παρουσία του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά. Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, ο Γιάννης Μαντζουράνης εκ των συνηγόρων του κ. Παππά, δήλωσε στα μέλη του δικαστηρίου ότι ο εντολέας του «αρνείται την κατηγορία» και προσέθεσε: «Θα αποδειχθεί η αλήθεια και στο τέλος ελπίζουμε στη δίκαιη κρίση σας».

Από την άλλη πλευρά ο Ανδρέας Λοβέρδος, εκ των συνηγόρων του Χρήστου Καλογρίτσα που παρίσταστε στη δίκη , διάβασε δήλωση του εντολέα του, σύμφωνα με την οποία:

«Οι υπεύθυνοι της υπόθεσης που βρίσκεται υπό την κρίση σας με κατέστρεψαν οικονομικά, επέτρεψαν να διασυρθώ δημοσίως με αναλήθειες, ψεύδη και ανυπόστατες συκοφαντίες. Δυστυχώς κανένας από τους αυτουργούς και τους ηθικούς αυτουργούς των σε βάρος μου εγκλημάτων δεν βρήκε το θάρρος, ως όφειλε, να διαψεύσει τα όσα εναντίον μου ελέγοντο. Και το χειρότερο απ’ όσα υπέστην, ήταν η καταστροφή της υγείας μελών της οικογενείας μου.

Ενώ συνέβαιναν αυτά και έτρεχα σε γιατρούς, νοσοκομεία και δικηγόρους, επέλεγα συνειδητά να σιωπήσω. Η στάση μου αυτή της σιωπής ήταν πολιτική και μόνο πολιτική. Όσοι γνωρίζουν τους ηθικούς κανόνες της Αριστεράς και του χαρακτήρα μου καταλαβαίνουν.

Μίλησα μόνο μπροστά στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Κι αυτό πότε; Μόνον όταν προσπάθησαν να την εξαπατήσουν εκείνοι (Samer Khoury και λοιποί) που μεθόδευσαν αυτή τη θλιβερή υπόθεση, επιχειρώντας να μετατρέψουν μια στημένη, σκοπίμως ψευδή και διάτρητη διαιτητική απόφαση σε απόφαση ελληνικού δικαστηρίου, παραπλανώντας τον Έλληνα Δικαστή και, το κυριότερο, υποτιμώντας την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Σήμερα είμαστε εδώ. Οι ίδιοι άνθρωποι στους οποίους αναφέρθηκα αγωνίστηκαν να μετατραπώ σε κατηγορούμενο. Επίσης σκοπίμως δεν κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Η προσπάθεια να μειωθεί η δικονομική αξία της κατάθεσής μου είναι καταφανής. Είμαι παρών στο Δικαστήριο Σας για να πω την αλήθεια. Αφού φτάσαμε ως εδώ πρέπει να πω όλη την αλήθεια και να την αποδείξω με τα στοιχεία που διαθέτω. Η αλήθεια θα περάσει από το Δικαστήριό σας. Η αλήθεια και μόνο η αλήθεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα