Το Υπ. Παιδείας διαψεύδει τα σενάρια για μείωση της ύλης

από fimotro

Εν αναμονή των εισηγήσεων των ειδικών αλλά και της πορείας των επιδημιολογικών δεδομένων της τρέχουσας εβδομάδας, το υπουργείο Παιδείας καλείται να διαχειριστεί, εκτός από την ανατρεπτική πορεία της πανδημίας, την αγωνία γονέων και εκπαιδευτικών.

Με την τηλεκπαίδευση να συνεχίζεται σε ένα μεγάλο ποσοστό των μαθητών, τα σενάρια για μείωση της ύλης και στις υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου διαψεύδονται από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο στοχεύει να εστιάσει τις επόμενες εβδομάδες στην επιτυχή εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Ειδικότερα, η υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, σε δηλώσεις της (ΣΚΑΪ), ανέφερε ότι δεν είναι στα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας περαιτέρω μείωση της ύλης στην εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών για την Γ’ Λυκείου (σ.σ.: η οποία ήδη έχει περικοπεί κατά 25%), ενώ κύκλοι του υπουργείου σημειώνουν στον «Ε.Τ.» ότι δεν προβλέπεται κάποια μεταβολή της ύλης ούτε για τις υπόλοιπες τάξεις. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι τόσο το υπουργείο όσο και οι αρμόδιες διευθύνσεις γνωρίζουν την πορεία της διδαχθείσας ύλης, η οποία καταγράφεται ηλεκτρονικά ανά σχολείο και κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης των μαθητών θα ληφθεί υπ’ όψιν η ύλη μέχρι το σημείο που έχει διδαχθεί καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Στο μέτωπο της καταγραφής κρουσμάτων στα σχολεία, μέχρι χθες 79 σχολεία και 270 τμήματα σχολικών μονάδων έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Στο σύνολο των σχολικών μονάδων, το ποσοστό παραμένει χαμηλό, με το 0,6% των τμημάτων και το 0,4% των σχολείων να είναι σε αναστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα