Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


“Σε αυτές τις εκλογές, ο νυν πρωθυπουργός είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χάσει και επίσης θα τελειώσει μια εποχή”

Με τον ξεχωριστό τίτλο «Εκλογές με γεύση στάχτης», η γαλλική Liberation κάνει και αυτή ένα αφιέρωμα στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου στην Ελλάδα, αναφερόμενη ασφαλώς στην εθνική τραγωδία στο Μάτι και το πώς τη διαχειρίστηκε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖA.
Δεν λείπουν και οι αναφορές στον «σκαφάτο» πρωθυπουργό, που εξελέγη με αριστερή ατζέντα και έκανε διακοπές σε πολυτελή γιωτ την ώρα που ο κόσμος καιγόταν στο Μάτι.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει την έντονη δυσφορία των Ελλήνων για τους ανθρώπους που χάθηκαν από την φονική πυρκαγιά πριν από ένα χρόνο και σημειώνει ότι οι κάτοικοι δεν έχουν ξεχάσει αυτή την τραγωδία που ανέδειξε τις απογοητεύσεις οι οποίες συσσωρεύθηκαν γύρω από τον πρωθυπουργό και τη διακυβέρνησή του, καθώς όχι μόνο «η λιτότητα δεν τερματίστηκε, αλλά διπλασιάστηκε».

Και αυτήν την «προδοσία δεν θα συγχωρέσουν ποτέ», προσθέτει η «Liberation». «Οι άνθρωποι δεν έχουν ξεχάσει την τραγωδία… η απογοήτευση αναμένεται να εκφραστεί στις εκλογές της Κυριακής κλείνοντας την παρένθεση ΣΥΡΙΖΑ, του πρώτου αριστερού κόμματος που βρέθηκε στην εξουσία» αναφέρεται.

«Την Κυριακή, οι Έλληνες προσέρχονται στις κάλπες για να ψηφίσουν. Πολλοί για να απορρίψουν, να τιμωρήσουν τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε κάκιστη διαχείριση της καταστροφής. Αναγνωρίζοντας την έκταση της τραγωδίας πολύ αργά, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού των θανάτων. Χωρίς να λάβει υπόψη του τις πραγματικές διαστάσεις της τραγωδίας, δεν έλαβε τις σωστές αποφάσεις που θα επέτρεπαν στους πυροσβέστες και την αστυνομία να ενεργήσουν πιο γρήγορα. Και, πολλαπλασιάζοντας τις ψευδείς υποσχέσεις για την ανασυγκρότηση, την αποζημίωση των θυμάτων ή ακόμα και τη βοήθεια», σημειώνει.

Και προσθέτει: «Σε αυτές τις εκλογές, ο νυν πρωθυπουργός είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα χάσει και επίσης θα τελειώσει μια εποχή: Τον Ιανουάριο του 2015, εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ, το αριστερό κόμμα με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα… Οι Έλληνες, που καταστράφηκαν από την πενταετή λιτότητα, τον υποστήριξαν με ενθουσιασμό. Τέσσερα χρόνια αργότερα, όπως οι στάχτες που καλύπτουν το Μάτι, οι υποσχέσεις του για μια ριζική αλλαγή αναδύονται σαν καπνός».

Εκτενέστατη είναι η αναφορά και στο τέλος των μνημονίων που πανηγύρισε τον περασμένο Αύγουστο (στην Ιθάκη) ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά η εφημερίδα σπεύδει να πει το αυτονόητο: Η χώρα παραμένει επιτηρούμενη από τους δανειστές έως το 2060 και η ανεργία είναι στο 18%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα