Το ΚΙΝΑΛ αρχίζει και του παίρνει χιλιάδες ψήφους

από fimotro

Δύσκολα ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει τις διαρροές που φεύγουν από το κόμμα

Η εκτίμηση ότι στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει σημαντικά από τα ποσοστά που πήρε στις τελευταίες κάλπες, επειδή θα εμφανίσει σημαντικές διαρροές προς το ΚΙΝΑΛ, αρχίζει και επιβεβαιώνεται από μια ακόμα πανελλαδική δημοσκόπηση, η οποία αποτυπώνει το πολιτικό κλίμα των ημερών.

2,5 χρόνια μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ η κυριαρχία του Κ. Μητσοτάκη στον χώρο του κέντρου, είναι εμφανής και γι αυτό οι απώλειες του κυβερνώντος κόμματος είναι μικρές. Στον χώρο του κέντρου κρίνονται πάντα οι εκλογές και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ισχυρό ρεύμα δεξιότερα της ΝΔ το κυβερνητικό κόμμα δεν εμφανίζει σημαντικές απώλειες και με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των αναποφάσιστων ψηφοφόρων προέρχονται κυρίως από τον χώρο της κεντροδεξιάς είναι πολύ πιθανό στις επόμενες εκλογές να προσεγγίσει ποσοστά κοντά στο 38%-39%.

Και η δημοσκόπηση της Marc δείχνει αμετάβλητο πολιτικό σκηνικό. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 12,5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 34%, έναντι 21,5% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΚΙΝΑΛ, με το ποσοστό του να ενισχύεται στο 8,2%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,8%, η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ 25 με 2,9%, κάτω δηλαδή από το όριο για την είσοδο στη Βουλή.

Στη δημοσκόπηση του περασμένου Οκτωβρίου από τη Marc, αξίζει να επισημανθεί, η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων στην πρόθεση ψήφου ανερχόταν στο 12,8%. Η φθορά του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει. όποιος και αν εκλεγεί αρχηγός στο ΚΙΝΑΛ η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα