Το ΦΕΚ με τα μέτρα – Τι ισχύει από το Σάββατο

από fimotro

Αναλυτικά όλοι οι περιορισμοί

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού που μπαίνουν σε ισχύ από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα.

Όπως αναφέρεται, οι ανεμβολίαστοι θα χρειάζονται αρνητικό αποτέλεσμα rapid test 24 ωρών για τις περισσότερες δραστηριότητες τους, ενώ πρέπει να κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα για να προσέλθουν στην εργασία τους. Υπενθυμίζεται πως το κόστος θα βαραίνει τους ίδιους.

Παράλληλα, οι μαθητές πέρα από το self test που κάνουν δύο φορές την εβδομάδα για να πάνε στο σχολείο, θέλουν αρνητικό αποτέλεσμα 24 ωρών για να πάνε σε επιχειρήσεις του λιανεμπορίου ή της εστίασης. Εξαίρεση από τους παραπάνω περιορισμούς αποτελούν, οι χώροι λατρείας, τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

Συνοπτικά τα νέα μέτρα

– Υποχρέωση για δυο τεστ (rapid ή pcr) σε όλους τους ανεμβολίαστους για την προσέλευση στη δουλειά, περιλαμβανομένων και των κληρικών στις εκκλησίες.

– Η πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, σε όλους τους μεικτούς χώρους, στα εμπορικά καταστήματα και σε άλλες δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες θα γίνεται υποχρεωτικά με PCR ή Rapid test.

– Εξαιρούνται, από τον διαγνωστικό έλεγχο οι ανεμβολίαστοι για την επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και εκκλησίες.

– Διπλασιάζονται οι ποινές. Ξεκινούν από 5.000 ευρώ και 10 μέρες αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων. Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν, καμία ανοχή σε αυτούς τους λίγους που δεν τηρούν τα μέτρα. Θα αναρτάται λίστα με καταστήματα που έχουν παραβιάσει τα μέτρα.

– Θα υπάρξει ποινή στις αθλητικές ομάδες που θα συνδυάζεται με την παρουσία φιλάθλων σε επόμενα παιχνίδια αν δεν τηρείται το μέτρο χρήσης της μάσκας και άλλων προβλέψεων.

Διαβάστε αναλυτικά το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα (εδώ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα