Το Αμερικανικό πετρέλαιο βύθισε πάλι την Wall Street

από fimotro

Με νέες απώλειες έκλεισε την Τρίτη η Wall Street, η οποία είχε για δεύτερη ημέρα στραμμένο το ενδιαφέρον της προς την αγορά πετρελαίου, μετά την ιστορική βουτιά της Δευτέρας για το συμβόλαιο Μαΐου του WTI.

Και μπορεί το συμβόλαιο Μαΐου, το οποίο έληξε σήμερα, να σημείωσε εντυπωσιακά ανάκαμψη κλείνοντας τελικά στα 10,01 δολάρια, ωστόσο η μεγάλη πίεση που δέχθηκε το συμβόλαιο Ιουνίου, που ενδοσυνεδριακά έφτασε μέχρι τα 6,5 δολάρια, κλείνοντας τελικά λίγο κάτω από τα 12 δολάρια, δεν άφησε μεγάλο περιθώριο αισιοδοξίας για τους επενδυτές.

Την ίδια ώρα, πάντως, ο Λευκός Οίκος και το Κογκρέσο φαίνεται πως κατέληξαν σε συμφωνία για ένα νέο πακέτο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ύψους 500 δισ. δολαρίων,ανεβάζοντας τη συνολική βοήθεια του κράτους προς την αμερικανική οικονομία στο ύψος των 3 τρισ. δολαρίων.

Οι εξελίξεις στην αγορά πετρελαίου επισκίασαν και τις προσπάθειες κάποιων πολιτειών να ανοίξουν ξανά την οικονομία του, μεταξύ των οποίων και το Τέξας. Αντίθετα, προβληματισμό προκάλεσαν οι αναφορές για την κατάσταση της υγείας του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Στο κλίμα αυτό ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 2,67% στις 23.018,88 μονάδες. Από τις 30 μετοχές του δείκτη, μόνο αυτή της Travelers έκλεισε χωρίς αλλαγή σε σχέση με χθες, ενώ όλες οι υπόλοιπες σημείωσαν απώλειες. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές των Boeing (-5,07%) και Merck & Co. (-5,46%).

Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.736,56 μονάδες με απώλειες -3,07% ενώ ο Nasdaq στις 8.263,23 μονάδες με πτώση -3,48%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα