Την άλλη εβδομάδα οι αποφάσεις για το Πάσχα

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Είναι αρκετά νωρίς από τώρα για τελικές εισηγήσεις από την Επιτροπή

Κανένας ειδικός δεν είναι σε θέση προς το παρόν να πει με ακρίβεια τι θα γίνει τελικά το Πάσχα. Η κυβέρνηση θέλει να χαλαρώσει τα μέτρα, οι ειδικοί όμως είναι επιφυλακτικοί. Την πρώτη «εικόνα» σχετικά με τις σκέψεις της Επιτροπής σε ότι αφορά στις μετακινήσεις εν όψει Πάσχα, έδωσε ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

«Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που θα το δούμε στην επιτροπή, δεν μπορούμε να το προκαταβάλουμε», είπε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο καθηγητής.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφέρθηκε επίσης στις έντονες πιέσεις που δέχεται το ΕΣΥ, κάτι που είναι προφανές και από τον αριθμό των θανάτων και από τον αριθμό των διασωληνωμένων. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε πως δεν έχει γίνει συγκεκριμένη συζήτηση ακόμη για το θέμα.

«Ή θα αφήσουμε αυτή την κατάσταση να συνεχιστεί και το Πάσχα, όπου στην ουσία, στα αστικά κέντρα, το ένα σπίτι θα καλέσει το άλλο, ή τρεις οικογένειες μαζί σε κλειστούς χώρους θα βρεθούν να φάνε, ή θα επιτρέψουμε την -ας το πούμε- αραίωση των αστικών κέντρων και να επιτρέψουμε στον κόσμο να πάει στα εξοχικά του, στα χωριά του, όπου κατά κανόνα θα ζήσει ένα Πάσχα σε εξωτερικό χώρο και να τον προτρέψουμε, πηγαίνοντας εκεί, να επιδείξει μια συμπεριφορά ασφαλέστερη με self test και, βεβαίως, με μεγάλη προσοχή» εξήγησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, που ξεκαθάρισε πως κατά τη γνώμη του είναι προτιμότερο να ακολουθηθεί η δεύτερη επιλογή.

Αναφερόμενος στις πασχαλινές γιορτές, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης απάντησε πως «δεν μπορούμε να μιλάμε με ασφάλεια για το θέμα της υπερτοπικής μετακίνησης, είναι πολύ νωρίς, μεσολαβεί ως τη Μεγάλη Εβδομάδα χρόνος περισσότερο από δέκα ημέρες, που, όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη, είναι για τα ζητήματα της πανδημίας μια αιωνιότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα