Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι εμπορικοί αντιπρόσωποι ΗΠΑ και Κίνας, για την εφαρμογή της πρώτης φάσης της σινοαμερικανικής εμπορικής συμφωνίας.

Όπως αναφέρει το CNBC, η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά την αναβολή για ακαθόριστη ημερομηνία της επανεξέτασης της συμφωνίας, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 15 Αυγούστου.

Στις σημερινές συζητήσεις, συμμετείχαν ο Κινέζος αντιπρόεδρος Liu He, ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Robert Lighthizer και ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν οι δυο κυβερνήσεις.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Αμερικανού εμπορικού αντιπροσώπου, οι δυο πλευρές συζήτησαν «τα βήματα που έχει κάνει η Κίνα για να επιφέρει τις δομικές αλλαγές που προβλέπει η Συμφωνία που θα διασφαλίσουν μεγαλύτερη προστασία για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, θα αφαιρέσουν εμπόδια για τις Αμερικανικές επιχειρήσεις στους τομείς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για της γεωργίας, και θα εξαλείψουν την αναγκαστική μεταφορά τεχνολογίας».

«Τα μέρη συζήτησαν επίσης τις σημαντικές αυξήσεις στις αγορές αμερικανικών προϊόντων από την Κίνα καθώς και τις μελλοντικές ενέργειες που απαιτούνται για την εφαρμογή της συμφωνίας».

Πιο λιτή η ανακοίνωση της κινεζικής πλευράς, αναφέρει πως «οι δυο πλευρές πραγματοποίησαν έναν εποικοδομητικό διάλογο για ζητήματα όπως η ενίσχυση του διμερούς συντονισμού των μακροοικονομικών πολιτικών και η εφαρμογή της πρώτης φράσης της οικονομικής και εμπορικής συμφωνίας Κίνας-ΗΠΑ».

Κατά την ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου, «οι δυο πλευρές συμφώνησαν να δημιουργήσουν συνθήκες και ατμόσφαιρα για συνέχιση της προώθησης της εφαρμογής της εμπορικής συμφωνίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα