Τι ισχύει τελικά για την Καθαρά Δευτέρα

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Αναλυτικά τι ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς

Διευκρινίσεις για την Καθαρά Δευτέρα και τα μέτρα που θα ισχύουν εκείνη την ημέρα έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Όπως εξήγησε οι περιορισμοί θα είναι ίδιοι με αυτούς που εφαρμόζονται ήδη, δηλαδή, δεν επιτρέπονται οι υπερ-τοπικές μετακινήσεις και έτσι το πέταγμα του χαρταετού θα μπορεί να γίνει μόνο σε κοντινές αποστάσεις από τα σπίτια.

Οι μετακινήσεις με τα SMS 2 και 3 θα γίνονται εντός του δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από την οικία.

Για το SMS 6 η μετακίνηση θα γίνεται πεζή ή ποδήλατο. Οπότε, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς και το πέταγμα του χαρταετού τη Δευτέρα θα γίνει κοντά στις οικίες. Κανονικά θα ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας όπως ισχύει και σήμερα.

Σε αυτό το πλαίσιο, εντατικοί αναμένονται οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ.  για τη διαπίστωση άσκοπων μετακινήσενως, ενώ μπλόκα θα υπάρχουν σε διόδια, καθώς δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού, πέραν συγκεκριμένων εξαιρέσεων.

Ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, είπε αναφορικά με το πώς θα γιορτάσουμε την Καθαρά Δευτέρα και πώς θα πετάξουμε αετό, εν μέσω πανδημίας.

«Έχουμε το πάρκο Τρίτση, το Πεδίο του Άρεως και το Αττικό πάρκο στην περιφέρειά μας. Θα πρέπει με ιδιαίτερη προσοχή, ιδιαίτερα μέτρα και συστάσεις, να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να βρίσκονται σε ανοιχτούς χώρους. Άρα, η διάθεσή μας, αν δεν δοθεί διαφορετική εντολή, είναι να έχουμε ανοιχτά τα πάρκα της ευθύνης μας. Η ατομική ευθύνη όλων θα πρέπει να είναι δυνατή. Δεν πρέπει να συνωστιζόμαστε. Θα πρέπει να τηρούνται οι συστάσεις από όλους μας», είπε.

«Υπήρχε στο τραπέζι να κλείσουν κάποια πάρκα. Νομίζω ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι αν είναι να ανακοινωθεί κάτι, θα γίνει. Θα είναι σε ισχύ ο περιορισμός για εντός δήμου μετακινήσεις», συνέχισε ο ίδιος.

«Χρειάζεται λίγη υπομονή ακόμα. Το άνοιγμα της κοινωνίας θα εξαρτηθεί από το αν θα κόψουμε την αλυσίδα της μετάδοσης, για να περιοριστούν τα κρούσματα, και να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί. Ο καθένας μας είναι ένας κρίκος της αλυσίδας», κατέληξε ο Γιώργος Πατούλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα