Τι ισχύει για τους εργαζόμενους που δεν μπορούν να εμβολιαστούν

από fimotro

Την ικανοποίηση της για το ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιασμού που υπάρχει στους εργαζομένους σε οίκους ευγηρίας και σε δομές ΑΜΕΑ, αλλά και την αισιοδοξία της ότι την Πέμπτη αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί, εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΙ η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Τόνισε ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων υπαλλήλων στις αρχές Ιουλίου, πριν ανακοινωθεί η υποχρεωτικότητα, ήταν στο 62%, σε περίπου ένα μηνά έφτασε στο 75% και μέχρι την Πέμπτη θα είναι πολύ παραπάνω.

Μιλώντας ειδικά για τις δημόσιες δομές, τόνισε ότι αρχές Ιουλίου το ποσοστό ήταν κάτω από το 50% και αναμένεται μέχρι τις 19 του μηνός, να έχει φτάσει στο 80-85%.Η υφυπουργός τόνισε ότι μέχρι αύριο οι εργαζόμενοι που δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο για λόγους υγείας, έχουν δηλαδή κάποια αλλεργία ή μυοκαρδίτιδα, μπορούν να καταθέσουν την αίτηση απαλλαγής στις αρμόδιες επιτροπές υγείας.Σημείωσε πάντως ότι πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα