Τη Δευτέρα στην Αθήνα μπαίνουν οι υπογραφές για τα Rafale

από fimotro

Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Φλωράνς Παρλύ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου.

Όπως ανακοινώθηκε, η κυρία Παρλύ θα βρεθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 13:45, στις θα διεξαχθούν συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με τον υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο. Ακολούθως, ο Ν. Παναγιωτόπουλος και η Γαλλίδα ομόλογός του θα υπογράψουν τη συμφωνία για την προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Tα Rafale θα απογειώσουν την αποτρεπτική ισχύ της Πολεμικής Αεροπορίας, προσφέροντας υπεροχή στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Προς την κατεύθυνση αυτή, η Ελλάδα θέλει να τα εξοπλίσει με πυραύλους μεγάλης εμβέλειας (άνω των 100 χιλιομέτρων) αέρος – αέρος Meteor, ενώ ζητά επίσης από τη Γαλλία υποστήριξη για πυραύλους MIKA, και αντιπλοϊκούς πυραύλους Exocet και πυραύλους κρούσης SCALP τα οποία φέρουν και τα Mirage.

To «deal» για την απόκτηση των 18 Γαλλικών μαχητικών Rafale όπως γνωρίζει η Άγκυρα αποτελεί απλά το πρώτο βήμα στην προσπάθεια για άμεση ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, την ώρα που μια σειρά από άλλα μικρότερα ή μεγαλύτερα προγράμματα είτε απόκτησης οπλικών συστημάτων, είτε συντήρησης, εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης ήδη υφιστάμενων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα