Τη Δευτέρα επιστρέφουν όλοι οι μαθητές

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Ανοίγουν τα σχολεία για όλες τι βαθμίδες της εκπαίδευσης

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επιστροφή των μαθητών όλων των βαθμίδων στα θρανία. Η επιστροφή στην κανονικότητα έχει ήδη ξεκινήσει, με την αρχή να κάνουν χθες, Δευτέρα του Πάσχα, τα καταστήματα εστίασης, ενώ σειρά παίρνουν τα σχολεία.

Το άνοιγμα της εστίασης, μετά από 6 μήνες λουκέτου, ήταν η αρχή στο δρόμο για την κανονικότητα. Επόμενο βήμα, με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η κυβέρνηση, το άνοιγμα των σχολείων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, όλα τα σχολεία είναι προγραμματισμένο να επαναλειτουργήσουν την Δευτέρα, 10 Μαΐου δια ζώσης, αφού θα έχει προηγηθεί η διενέργεια self test τόσο από τους μαθητές, όσο και από το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων.

Γυμνάσια, δημοτικά και νηπιαγωγεία θα ανοίξουν ξανά στις 10 Μαΐου για να υποδεχθούν τους μαθητές, με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε επιπλέον ότι θα παραταθεί το σχολικό έτος. Βάσει της συγκεκριμένης απόφασης, το έτος παρατείνεται:

-Έως την Παρασκευή, 25 Ιουνίου για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά
-Έως την Παρασκευή, 11 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και Λύκεια

Σε ό,τι αφορά στη διεξαγωγή των φετινών Πανελλήνιων εξετάσεων, αυτές θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου, ενώ στις 15 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες για τα ΕΠΑΛ.

Τέλος, αναφορικά με τα πανεπιστήμια, δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια εισήγηση για το άνοιγμά τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα