Τι αλλάζει με την φορολόγηση στα μπλοκάκια

από fimotro

Λύση στην προσφυγή φορολογούμενου για εισοδήματα από μπλοκάκι έδωσε ο προϊστάμενος της επίλυσης διαφορών, καθώς ο φορολογούμενος προσέφυγε εναντίον της απόφασης του διευθυντή της ΔΟΥ Νέας Ιωνίας.

Η ΔΟΥ Νέας Ιωνίας είχε θεωρήσει το 2019 πως ο φορολογούμενος έπρεπε αν και εργαζόταν σε έναν εργοδότη να φορολογηθεί ως ελεύθερος επαγγελματίας και όχι ως μισθωτός, καθώς η φορολογική του έδρα ήταν διαφορετική από αυτή της κατοικίας του. Ο φορολογούμενος επικαλούμενος την εργασία σε έναν εργοδότη προσέφυγε κατά της απόφασης.

Χθες, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών απέρριψε ως αβάσιμη την προσφυγή του με το εξής σκεπτικό: «Επειδή, τόσο από τα στοιχεία του φακέλου της κρινόμενης προσφυγής, όσο και από τα στοιχεία μητρώου του συστήματος taxis προκύπτει ότι ο προσφεύγων για το φορολογικό έτος 2019 δηλώνει ως διεύθυνση επαγγελματικής έδρας την οδό στην […], ενώ ως διεύθυνση κατοικίας δηλώνει την οδό στο […].

»Συνεπώς, στην προκειμένη περίπτωση η ΔΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ορθώς προέβη στην έκδοση της με αριθ. δήλωσης /2020 (αριθ. ειδ/σης: ) προσβαλλόμενης Πράξης Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου με βάση την 1η τροποποιητική δήλωση, φορολογικού έτους 2019 και ως εκ τούτου, ο ισχυρισμός του προσφεύγοντος, περί υπαγωγής του στις διατάξεις της περ. στ’ του άρθρου 12 του ν. 4172/2013, απορρίπτεται ως αβάσιμος».

Και συνεχίζει:

«Αποφασίζουμε

»Την απόρριψη της με αριθ / 18-1-2021 ενδικοφανούς προσφυγής του ΤΟΥ με ΑΦΜ και την επικύρωση της με αριθ. δήλωσης /2020 (αριθ. ειδοποίησης) Πράξης Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου με βάση την 1η τροποποιητική δήλωση, φορολογικού έτους 2019, του Προϊσταμένου της ΔΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ.

»Η φορολογική υποχρέωση του υπόχρεου με βάση την παρούσα απόφαση διαμορφώνεται ως εξής:

»Οριστική φορολογική υποχρέωση του υπόχρεου – καταλογιζόμενο ποσό με βάση την παρούσα απόφαση, φορολογικού έτους 2019: 2.227,28 ευρώ.

»Εντελλόμεθα όπως αρμόδιο όργανο κοινοποιήσει με τη νόμιμη διαδικασία την παρούσα απόφαση στον υπόχρεο».

Ο φορολογούμενος έχει δικαίωμα να προσφύγει κατά της απόφασης εντός 30 ημερών.

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε ολόκληρη η απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα