«Θέλουμε νίκη και δικαιοσύνη», λέει η σύζυγος του Ζελένσκι στους Βρετανούς βουλευτές

από Philippos

Δύο είναι οι στόχοι της Ουκρανίας σε αυτόν τον πόλεμο, όπως τους προσδιόρισε η Ολένα Ζελένσκα, σύζυγος του προέδρου της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η οποία μίλησε την Τρίτη στη βρετανική Βουλή.

«Δεν χρειαζόμαστε μόνο τη νίκη, χρειαζόμαστε και δικαιοσύνη», είπε στους βουλευτές για να προσθέσει ότι ήλθε στο Λονδίνο για να βρει δικαιοσύνη, γιατί «αυτή θα φέρει το τέλος του πολέμου».

Όπως πρόσθεσε θα ήταν αδύνατο για τους ανθρώπους των βρετανικών πόλεων, αν αυτές είχαν βομβαρδιστεί όπως κατά τον Β’ Παγκόσιο Πόλεμο, να δεχτούν ότι δεν θα παραπέμπονταν σε δίκη οι υπεύθυνοι των βομβαρδισμών. «Αξίζουμε και εμείς απονομή δικαιοσύνης», είπε.

Η Ζελένσκα επέμεινε στους παραλληλισμούς με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη ναζιστική Γερμανία, λέγοντας ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να ενωθεί, όπως έπραξε το 1942, για να υποστηρίξει τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για τη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας. Κάλεσε δε τη Βρετανία να ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας.

Συνέχισε λέγοντας ότι η δικαιοσύνη είναι απαραίτητη ώστε να επιβιώσει ο κόσμος.

Αναφερθηκε τέλος, πριν κλείσει την ομιλία της μέσα σε χειροκροτήματα, στα ευρήματα των ουκρανικών αρχών από τις περιοχές που ανακατέλαβε η Ουκρανία, δηλαδή θαλάμους βασανιστηρίων και συστηματικούς βασανισμούς παιδιών και ηλικιωμένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα