Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Γιατί έκλεισε πρόωρα η υπόθεση της Ίριδας

από Philippos

Ποιοι ευθύνονται για τα λάθη και τις ασάφειες – Τι συνέβη από τη στιγμή που ασθενοφόρο παρέλαβε το βρέφος – Τι ισχύει για το ματωμένο πανάκι
Κενά και ασάφειες έρχονται να εντείνουν το μυστήριο γύρω από τον θάνατο της μικρότερης κόρης του ζεύγους Δασκαλάκη, της Ίριδας. Έναν χρόνο μετά το θάνατο του παιδιού στην κούνια του σπιτιού του, αποκαλύπτονται οι αστοχίες που συσκότισαν την υπόθεση.

Κομβικό σημείο η αντίδραση του ΕΚΑΒ μετά την κλήση που δέχτηκε εκείνο το πρωινό της 21ης Μαρτίου του 2021.

Σύμφωνα με το Mega, το ασθενοφόρο φτάνει στο σπίτι κι εκεί, κατά παράβαση του πρωτοκόλλου, οι διασώστες δεν ειδοποιούν την αστυνομία. Παίρνουν το βρέφος που έχει ήδη ξεψυχήσει και το μεταφέρουν σε νοσοκομείο, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν απλώς τον θάνατό του.

Πίσω από το ασθενοφόρο βρίσκονταν ο Μάνος Δασκαλάκης και η 33χρονη πλέον κατηγορούμενη μητέρα, ενώ στο σπίτι έμεινε η αδερφή της, που ήταν παρούσα στο διαμέρισμα όταν ξεψυχούσε η μικρότερη ανιψιά της.

Η σήμανση αν και θα έπρεπε να είχε πάει άμεσα στο διαμέρισμα, έκανε αυτοψία ένα και πλέον 24ωρο μετά τον θάνατο του βρέφους. Η έρευνα δεν έδωσε στοιχεία.

Στο επίκεντρο συζητήσεων και αναλύσεων βρέθηκε και το ματωμένο πανάκι του βρέφους. Εκείνο που αν και δόθηκε στην αστυνομία, στη συνέχεια ζητήθηκε πίσω από την 33χρονη, επειδή όπως είπε, το ήθελε ως ενθύμιο.

Η αστυνομία τότε αρκέστηκε κυρίως στην κατάθεση που πήρε από την αδερφή της 33χρονης. Το πόρισμα περί αγενεσίας φλεβόκομβου λίγο αργότερα έκλεισε την υπόθεση πρόωρα.

Στην κατάθεσή της, η αδερφή της μητέρας υποστήριξε ότι το βρέφος εντοπίστηκε νεκρό από την ίδια στις 11.30 το πρωί. Σε εκείνη την κατάθεση δεν ανέφερε πουθενά ότι η 33χρονη μπήκε στο δωμάτιο της μικρής στις 07.30 το πρωί.

Είπε ότι η Ίριδα κοιμόταν συνεχόμενα από τις 02.30 τη νύχτα και εντοπίστηκε νεκρή 09.00 ώρες μετά, όταν η αδερφή της, της είπε να μπει στο δωμάτιο και να την ξυπνήσει.

Οι Αρχές έδειχναν να μην υποψιάζονται το παραμικρό και αυτό αποτυπωνόταν μέσα από τις κινήσεις τους. Στα λάθη του ΕΚΑΒ και της αστυνομίας, ήρθαν να προστεθούν αργότερα και οι αστοχίες της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Δεκατρείς και πλέον μήνες μετά τον θάνατο της Ίριδας, η υπόθεση έχει ξεφύγει από τα όρια της Πάτρας. Απασχολεί μια ολόκληρη χώρα, που περιμένει να μάθει κάτω από ποιες συνθήκες πέθανε το βρέφος στην κούνια του σπιτιού του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα