Τέλος τα εμβόλια AstraZeneca – J&J για την Ε.Ε.

από fimotro

Η Κομισιόν θα προχωρήσει μόνο με Pfizer και Moderna

Ίδια μοίρα με αυτή του εμβολίου της AstraZeneca, να περιοριστεί δηλαδή η χορήγησή του σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, ενδέχεται να έχει το σκεύασμα της Johnson & Johnson, εξαιτίας περιστατικών θρομβώσεων που παρουσιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη μια εξ αυτών να είναι θανατηφόρα.

Τις πληροφορίες αυτές, που προέρχονται από την ιταλική κυβέρνηση, επικαλείται η εφημερίδα La Stampa, η οποία αναφέρει πως οι ιταλικές υγειονομικές Αρχές σκοπεύουν να προχωρήσουν στη χορήγηση του εμβολίου της J&J μόνο στους πολίτες άνω των 60 ετών.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η Κομισιόν, σε συνεννόηση με τις κυβερνήσεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σκοπεύει από το 2022- και αφού ολοκληρωθούν τα συμβόλαια με τις AstraZeneca και Johnson & Johnson – να προχωρήσει μονάχα με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna κατά της Covid (αμφότερα τεχνολογίας mRNA), καθώς με τα μέχρι τώρα δεδομένα προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια στους εμβολιασμένους, σε σύγκριση τόσο με τα άλλα δυο, όσο και με το ρωσικό Sputnik V (δεν έχει λάβει ακόμα πράσινο φως για χρήση στην ΕΕ), αλλά και το υπό ανάπτυξη και έλεγχο ιταλικό ReiThera.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα