Τάσεις MRB: Ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

από fimotro

Η ΝΔ προηγείται με 7,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτος είναι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 37,9%. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με 30% και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται ψηλά στις θετικές γνώμες των πολιτών, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση με 29,8%.

Συγκριτικά με τον Δεκέμβριο του 2021 η κατάταξη σύμφωνα με την μέτρηση της MRB ήταν Νίκος Δένδιας 44,1% , Κυριάκος Πιερρακάκης 35%, Βασίλης Κικίλιας με 34,5% και ισοψηφώντας στην τέταρτη θέση ήταν ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Χρήστος Σταϊκούρας με 26,7%.

Η δημοσκόπηση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ερευνά ένα ευρύτατο φάσμα της πολιτικής ζωής.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 29,3% έναντι 22,1% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 12,2% και ακολουθούν ΚΚΕ με 4,7%, Ελληνική Λύση 4,5% και ΜέΡΑ25 με 3,1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 14%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός από το 40,1% με διαφορά 10 ποσοστιαίων μονάδων από τον Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 30,1%.

Η ΝΔ έχει συντριπτική διαφορά στην παράσταση νίκης με 44,7% έναντι 22,3% του ΣΥΡΙΖΑ (διαφορά 22,4%).

Στο ερώτημα ποιο κόμμα θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μια ψήφο διαφορά το 33,8% απαντά η ΝΔ έναντι 30% που απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το 61,4% δηλώνει ότι θεωρεί πολύ ή αρκετά πιθανό ένα θερμό επεισόδιο Ελλάδας-Τουρκίας μέσα στον επόμενο χρόνο, έναντι 33% που δεν το θεωρεί τόσο πιθανό.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απόψεις της κοινή γνώμης που καταγράφει η εξαμηνιαία τάση της MRB για τον Ιούνιο ως προς τις κυβερνήσεις συνεργασίας και την απλή αναλογική.

Το 44,4% δηλώνει ότι οι ισχυρές μονοκομματικές κυβερνήσεις μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματα της χώρας, έναντι του 44,2% που πιστεύει το ίδιο για τις κυβερνήσεις συνεργασίας.

Το 52,6% ανησυχεί πολύ ή αρκετά για το ενδεχόμενο ακυβερνησίας της χώρας με την απλή αναλογική έναντι 41,2% που δηλώνει ότι ανησυχεί λίγο ή καθόλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα