Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 14 Απριλίου

από fimotro

Τα σημαντικότερα γινόταν που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Σαν σήμερα έγιναν τα εξής 

1528 Ο πρώτος Eλληνας που πατάει το πόδι του στην Αμερική είναι κάποιος Θεόδωρος, που αποβιβάζεται στην περιοχή της Φλόριντα. Προς τιμήν του έχει ανεγερθεί άγαλμα στην πόλη Κλίαργουοτερ.

1821 Μάχη στο Λεβίδι. Οι Ελληνες επαναστάτες κατατροπώνουν τους Τούρκους. Η ηρωική αντίσταση του Αναγνώστη Στριφτόμπολα και των παλικαριών του, οι οποίοι είναι οχυρωμένοι μέσα στα σπίτια, δίνει το χρόνο να φτάσουν ενισχύσεις υπό τους Δημήτριο Πλαπούτα και Σταύρο Δημητρακόπουλο, ώστε να λυθεί η πολιορκία.

1837 Ιδρύεται με βασιλικό διάταγμα του Οθωνα το Πανεπιστήμιο Αθηνών, που θα λάβει την ονομασία Οθώνειον Πανεπιστήμιον.

1941 Ιδρύεται στη Λευκωσία από προοδευτικούς αστούς πολιτικούς και κομμουνιστές το Ανορθωτικό Κόμμα του Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ).

1945 Γεννιέται ο Ρίτσι Μπλάκμορ, Αγγλος κιθαρίστας των Deep Purple.

1986 Εκατό αμερικανικά βομβαρδιστικά σφυροκοπούν από αέρος περιοχές της Λιβύης ως αντίποινα στην τακτική τής κυβέρνησης Καντάφι να χρηματοδοτεί και να υποθάλπει μουσουλμανικές τρομοκρατικές οργανώσεις.

2016 Ξεπέρασαν τα 26 εκατομμύρια ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν την Ελλάδα το 2015, σημειώνοντας αύξηση κατά 5,6% σε σχέση με το 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα