Τα… λάθος γενέθλια του Αρχιεπισκόπου στη Βικιπαίδεια, ευκαιρία για να του εύχονται δύο φορές το χρόνο

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Ο Αρχιεπίσκοπος «εορτάζει» δύο φορές τα  γενέθλιά του κάθε χρόνο  από ένα λάθος… Ο μήνας  Μάρτιος είναι μήνας εορτής για τον Αρχιεπίσκοπο  Ιερώνυμο γιατί πράγματι έχει τα γενέθλια του. 

Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Από ένα λάθος που εγράφη στην Βικιπαιδεία στην αρχή της εκλογής του σε Αρχιεπίσκοπο και αναφέρθηκε η 10η Μαρτίου ως ημέρα γεννήσεως του, ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος  κατά τον μήνα Μάρτιο  δέχεται ευχές για τα γενέθλια του, τόσο στις 10 Μαρτίου όπως έγινε σήμερα,  αλλά και στις 30 Μαρτίου που είναι η αληθής ημερομηνία των γενεθλίων  του.

Είναι πολύ όμορφο βέβαια να δέχεται κανείς  ευχές και να απολαμβάνει το ενδιαφέρον και την αγάπη του κόσμου.

Και όταν μάλιστα είσαι ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας μας, αυτό έχει διπλή σημασία.

Προφανώς αυτός ο καταιγισμός ευχών που δέχεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κάθε χρόνο, είναι αυτές που τον κρατούν όρθιο και δυναμικό τιμονιέρη του σκάφους της Εκκλησίας, ώστε να  κάνει τους Ιεράρχες- συνεπισκόπους του να αγωνιούν για την επόμενη μέρα να συνωστίζονται έξω από το γραφείο του είτε για να ακούσουν μια καλή κουβέντα από το στόμα του και να το θεωρήσουν  ως προσωπική εύνοια, είτε  για να δουν πως έχει η υγεία του και να αρχίσουν να ετοιμάζονται!

Όμως “αλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε Θεός κελεύει”. Ο Μακαριώτατος είναι ακμαίος και έχει πολλά να προσφέρει ακόμη στην Εκκλησία. Μπορεί να είναι χαμηλών τόνων, αλλά είναι ένας εκκλησιαστικός ηγέτης που ξέρει να επεμβαίνει την κατάλληλη στιγμή για το καλό της Εκκλησίας . Έχει επίγνωση του βάρους του πολυεύθυνου έργου του και παρ’ όλα τα λάθη που μπορεί να έχουν γίνει –που είναι ανθρώπινα, ουδείς αλάνθαστος-  έχει μια σοφή και συνετή οιακοστροφία εν μέσω αναμφίβολα δύσκολων και πρωτόγνωρων καταστάσεων που ζει η πατρίδα μας αλλά και ο κόσμος όλος. 

Εμείς ευχόμαστε μακροημέρευση και ανέφελη κατά το δυνατόν συνέχιση της αρχιεπισκοπίας του- όσα χρόνια του έχει δώσει ο Θεός- επ’ αγαθώ του πληρώματος της Ελλαδικής Εκκλησίας. 

Όλα τα υπόλοιπα  θα γίνουν στην ώρα τους.Ας μην αδημονούν οι δελφίνοι, δεδηλωμένοι και αδήλωτοι.  Το σχέδιο του Θεού για τον Ιερώνυμο δεν έχει αρχίσει ακόμη  να κατεβάζει τίτλους τέλους. Έχουμε δρόμο μπροστά μας.

Ο Ιερώνυμος θα συνεχίσει να πηγαίνει στη Ζάλτσα και στα Οινόφυτα και όπου αλλού ξεκουράζεται το μυαλό του και το πνεύμα του και θα επιστρέφει στην Αθήνα ανανεωμένος για να αναστατώνει  τους επιγόνους του.Και μην εκπλαγείτε και για κάποιες αλλαγές που θα αναστατώσουν το σύστημα που έμαθε να κάθεται και να πληρώνεται αδρά… και να μας δουλεύει! Ο Αρβανίτης έχει και μάτια να βλέπει και μυαλό να παίρνει αποφάσεις εκεί που όλοι κοιμούνται ήσυχοι ότι τον … ξεγέλασαν! 

Εν αναμονή λοιπόν! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα