ΣΥΡΙΖΑ: Βγήκαν τα μαχαίρια για τις καρέκλες

από fimotro

Δεν έχει τέλος η εσωκομματική φαγωμάρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις πρόσφατες εκλογές από τη βάση, τόσο για την επικύρωση της ηγεσίας του Αλέξη Τσίπρα όσο και για τη νέα Κεντρική Επιτροπή.

Και μπορεί η εσωκομματική αντιπολίτευση να πάλεψε μέχρις εσχάτων για να μη γίνει η εκλογή από τη βάση, με το –τυπικό– επιχείρημα να μη γίνει αρχηγικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ο ουσιαστικός στόχος τους ήταν να συνεχίζουν να ελέγχουν τη γραμμή του κόμματος σε καίρια ζητήματα, παρά το γεγονός ότι η κοινωνική αντανάκλασή τους είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Παρ’ όλα αυτά, δεν το βάζουν κάτω και η επόμενη μάχη γίνεται για την Κεντρική Επιτροπή, τις ποσοστώσεις και όσους κόπηκαν.

Πάντως ο «χαρτοπόλεμος» πήρε και ηλεκτρονική μορφή με ανάρτηση-φωτιά στο σάιτ των «+53» (Ομπρέλα) commonality.gr.

Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «το κλίμα και από αναρτήσεις στα social media έχει επιβαρυνθεί καθώς έρχεται στην επιφάνεια το σοβαρό ζήτημα της μεθόδου που ακολουθήθηκε για την ικανοποίηση του 20% της διεύρυνσης, όπως σχετικά έχει αποφασίσει το Συνέδριο. Συγκεκριμένα, δεν επιδόθηκε παρά μόνο μετά τη διαδικασία ψηφοφορίας ο κατάλογος όσων είχαν συμπεριληφθεί στη σχετική λίστα των υποψηφιοτήτων με ένδειξη διεύρυνσης ενώ θα έπρεπε να είναι γνωστός λίγες ημέρες μετά τη λήξη του Συνεδρίου και να είναι βεβαίως στην κρίση των μελών του κόμματος που ψήφισαν».

Για τον λόγο αυτόν, προσθέτουν, «η επιλογή να ικανοποιηθούν όχι μόνο κατά προτεραιότητα αλλά κατ’ αποκλειστικότητα οι σχετικές λίστες υποψηφιοτήτων από τις ομαδοποιήσεις και όχι απ’ όσες και όσους δεν συμμετείχαν σε αυτές κατά τη σειρά της σταυροδοσίας, έχει οδηγήσει απ’ ό,τι φαίνεται στο να συμπεριληφθούν τελικά άνω των 70 αντί για 60 με την ποσόστωση της διεύρυνσης. Προφανώς αρκετοί εξ αυτών με πολύ λιγότερες ψήφους στην Αττική και την Περιφέρεια από άλλες και άλλους οι οποίοι τυπικά είχαν εκλεγεί κατά τη σειρά της σταυροδότησης.

Επίσης προβληματισμό έχει δημιουργήσει ότι η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε τελικά κατατείνει σε επιλογές προταθέντων ονομάτων και όχι πάντοτε στην εναρμόνιση με τη σειρά των ψήφων όπως αυτή προέκυψε από τη διαδικασία της 15ης Μαΐου».

Παράλληλα, έχει σταλεί άλλη επιστολή προς την ηγεσία του κόμματος και την εφορευτική επιτροπή, καταγγέλλοντας τον τρόπο που το Συνέδριο αποφάσισε τις καταστατικές αλλαγές.

Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας tomanifesto

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα