ΣΥΡΙΖΑ: Το μοναδικό κόμμα αντιπολίτευσης στην Ε.Ε. που πέφτει αντί να ανεβαίνει!

από fimotro

Νέο γκάλοπ: Ανοίγει η διαφορά, στο 34,4% χωρίς τους αναποφάσιστους φτάνει η ΝΔ (κάρτες)

Σε συνθήκες πραγματικών εκλογών η ΝΔ θα φτάσει σίγουρα στην αυτοδυναμία

Την πραγματικότητα που καταγράφεται στην κοινωνία καταγράφει μια ακόμα δημοσκόπηση η οποία επιβεβαιώνει ότι στο μετριοπαθές κοινό του μεσαίου χώρου η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης όσο έχουν αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Α. Τσίπρα θα κερδίζουν με άνεση όλες τις εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας λόγω της αστείας αντιπολίτευσης που ασκεί είναι το μοναδικό κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ευρώπη που πέφτει συνεχώς!

Αυτό ακριβως το κλίμα αποτυπώνει η δημοσκόπηση, η Κάπα Research αποτυπώνει τη συγκυρία για τα κόμματα. Στην έρευνα της ΚΑΠΑ RESEARCH που διενεργήθηκε τον Ιούνιο του 2022, υπό τον τίτλο «Τα πολιτικά κόμματα στη δίνη των πολλαπλών κρίσεων», καταγράφεται η δυναμική τους, μετά τα συνέδρια που διεξήγαγαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Καταγράφεται ακόμη η πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την οποία η ΝΔ έχει προβάδισμα 8,1% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (32%-23,9%), ενώ στις δεύτερες κάλπες αυξάνει τη διαφορά στο 8,6% από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 34,4% έναντι 25,8%.

Σύμφωνα με την έρευνα, εάν σήμερα είχαμε εκλογές, οι πολίτες θα προσέρχονταν στις κάλπες με το μυαλό στην αγοραστική τους δύναμη, τα εθνικά θέματα και την εθνική σταθερότητα.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, η αναστολή της πολιτικής κανονικότητας εξαιτίας της πανδημίας και της έκτακτης συνθήκης του πολέμου θα περιόριζε ψυχολογικά την καλλιέργεια απόλυτης καταδίκης της κυβέρνησης.

Η ΝΔ προηγείται με 8,1% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,9%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12%, το ΚΚΕ 6,1%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ25 2,8%.

Η ΝΔ αυξάνει τη διαφορά στις δεύτερες κάλπες

Στην πρόθεση ψήφου σε ενδεχόμενες επαναληπτικές εκλογές η ΝΔ διευρύνει τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 34,4%, κερδίζοντας 2,2% στις δεύτερες κάλπες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 25,8%, κερδίζοντας 1,9%.

Με διαφορά καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης

Σταθερό προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ως καταλληλότερου πρωθυπουργού, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 44%, έναντι 28% του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα