Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Επόμενος στόχος η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ

Τελείωσε αργά το απόγευμα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μετά από περίπου πέντε ώρες.

Στη μαραθώνια συνεδρίαση του κομματικού οργάνου αποφασίστηκε να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο και να πραγματοποιηθεί συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία γύρω στα τέλη του χρόνου, ενδεχομένως και στις αρχές της επόμενης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την εισήγησή του τόνισε πως το εκλογικό αποτέλεσμα του 31,53% αποτελεί ισχυρή επιβεβαίωση της εδραίωσης του ΣΥΡΙΖΑ ως αδιαμφισβήτητο εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων και διασφαλίζει μία ισχυρή, μαχητική και προγραμματική αξιωματική αντιπολίτευση.

Επιπλέον, υπογράμμισε πως η Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί μία στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ που θα πρέπει να επικυρωθεί το προσεχές διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό, κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως το ποσοστό των εθνικών εκλογών δεν πρέπει να οδηγήσει σε επανάπαυση αλλά αντίθετα να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες για την ανασυγκρότηση του κόμματος και την αντιστοίχησή του με την ευρεία εκλογική του βάση.

Για αυτό το λόγο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπογράμμισε την ανάγκη να ξεκινήσει αμέσως μετά το καλοκαίρι μία πλατιά καμπάνια οργανωτικής ανασυγκρότησης με έμφαση και στη νέα γενιά που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές με ποσοστό 38% στις ηλικίες ως 24 ετών. Βασικός στόχος είναι μέχρι το Συνέδριο τα οργανωμένα μέλη του κόμματος να φθάνουν τουλάχιστον το 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα