Στον κατασκευαστικό κλάδο μπήκε ο Μαρινάκης

από fimotro

Πήρε το 5% της κατασκευαστικής ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Σημαντικό ποσοστό κοντά στο 5%- στην Τέρνα Ενεργειακή απέκτησε ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, επενδύοντας για πρώτη φορά στον κατασκευαστικό κλάδο ενόψει των σημαντικών χρηματοδοτήσεων που θα έρθει από το Ταμείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Εuro2day.gr, ο εφοπλιστής βρισκόταν ανάμεσα στους πιθανούς επενδυτές και στον εισηγμένο κατασκευαστικό βραχίονα της ΓΕΚ Τέρνα, μετά την κίνηση πλήρους αποεπένδυσης της Reggerborgh Invest, η οποία οδήγησε ήδη στην αύξηση του ποσοστού του προέδρου και ιδρυτή της εταιρείας, Γ. Περιστέρη αλλά και στην είσοδο του family office της M. Λάτση (Latsco Hellenic Holdings) στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης με ποσοστό 7,6%.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ομίλου ΓEΚ Τέρνα, έχει ήδη αυξήσει το ποσοστό του στο 27%, ενώ μέχρι της πλήρους αποεπένδυσης της Reggerborgh Invest απομένει επιπλέον ποσοστό της τάξης του 7%.

Δεδομένου ότι ο βασικός μέτοχος του ομίλου δεν μπορεί να ξεπεράσει το 33% συμμετοχής (προκειμένου να μην υποχρεωθεί σε δημόσια πρόταση), απομένει εξ αντικειμένου η διάθεση του εναπομείναντος ποσοστού σε τρίτο επενδυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα