Στόχο ανάπτυξης πάνω από 6% βάζει η Κίνα για φέτος

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News

Στόχο ανάπτυξης πάνω από 6% έχει θέσει η Κίνα για το 2021, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Κινέζος Πρωθυπουργός Li Keqiang, κατά την έναρξη των εργασιών του Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου, του κινεζικού κοινοβουλίου, το οποίο αποτελεί το σημαντικότερο πολιτικό γεγονός της χρονιάς στη χώρα.

Δεν θεωρείται πάντως ότι βάζει ιδιαίτερα ψηλά τον πήχη.

Οπως θυμίζει το CNBC, η Κίνα είχε ανάπτυξη ΑΕΠ κατά 2,3% πέρυσι -ήταν η μόνη μεγάλη οικονομία που αναπτύχθηκε εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού. Τα επίσημα οικονομικά στοιχεία της χώρας αμφισβητούνται, ωστόσο, συχνά για την ακρίβειά τους.

Ο πρωθυπουργός κινήθηκε σε θετικό τόνο μιλώντας για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας από την πανδημία -ανέφερε ωστόσο ότι οι αδύναμοι τομείς που λειτουργούν ως «εμπόδια» είναι οι καταναλωτικές δαπάνες, οι δύσκολες συνθήκες για τις μικρές επιχειρήσεις και η αυξανόμενη πίεση στη διατήρηση της σταθερής απασχόλησης.

Το Πεκίνο θα εξακολουθήσει να οικοδομεί ένα επιχειρηματικό περιβάλλον, το οποίο θα στηρίζεται στις αρχές της αγοράς και θα διέπεται από το νόμο και τους κανόνες της διεθνούς οικονομικής και επιχειρηματικής πρακτικής, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ετήσιας διάσκεψης του 13ου Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου της Κίνας.

Η Κίνα θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο το άνοιγμα των φορέων και των υπηρεσιών, θα προωθήσει τη φιλελευθεροποίηση και την εξυπηρέτηση του εμπορίου και των επενδύσεων, ενώ θα επιτύχει αμοιβαία πλεονεκτήματα και κοινή ανάπτυξη με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, δήλωσε ο Τσανγκ Γεσούι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα