Στις 917 μονάδες ανέβηκε το Χρηματιστήριο

από fimotro

Συνέχεια στο ανοδικό σερί των τελευταίων ημερών του Αυγούστου έδωσε την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κλείνοντας μάλιστα πάνω από τις 910 μονάδες.

Με τη διεθνή αγορά να κινείται ήδη στους ρυθμούς της επικείμενης συνάντησης των αξιωματούχων της FED στο Jackson Hole, το ενδιαφέρον της αγοράς στην Αθήνα στράφηκε στην νέα έκδοση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου. Το Δημόσιο άντλησε το ποσό των 812,5 εκατ. ευρώ από τη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας που διενήργησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Το επιτόκιο παρέμεινε αμετάβλητο στο -0,39%, ενώ η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 1,67 φορές έναντι 1,82 στην προηγούμενη δημοπρασία.

Η αγορά αναμένει επίσης μέσα στις αρχές Σεπτεμβρίου τα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας στο δεύτερο τρίμηνο του 2021, με τα ενθαρρυντικά στοιχεία από την πορεία του τουρισμού να διαμορφώνουν μια συγκρατημένη αισιοδοξία στην αγορά. Παράλληλα, η αγορά αναμένει το νέο κύμα εταιρικών αποτελεσμάτων για το εξάμηνο που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.

Σε αυτό το κλίμα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,76% στις 914,43 μονάδες, κοντά στα υψηλά ημέρας, με τζίρο 56,4 εκατ. ευρώ και ο όγκο 26,5 εκατ. τεμάχια.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη στήριξη προσέφερε η μετοχή του ΟΠΑΠ που έκλεισε στο +3,61%.

Η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στο +2.86%, ο ΑΔΜΗΕ στο 2,68%, η Motor Oil στο 2,49%, η Πειραιώς στο 2,06% και η Τέρνα Ενεργειακή στο 2,03%.

Ακολούθησαν οι ΕΛΠΕ (1,38%), ΕΧΑΕ (1,31%) και ΔΕΗ (1,20%).

Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΕΥΔΑΠ, Eurobank, ΟΤΕ, Titan και Jumbo.

Αντίθετα με ήπιες απώλειες έκλεισαν οι ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, Aegean, Alpha Bank, Lamda, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Μυτιληναίος και Coca Cola ενώ αμετάβλητες έκλεισαν οι Σαράντης και ΟΛΠ.

Πηγή: mononews.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα