Στην τελική ευθεία το Flyover στη Θεσσαλονίκη

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για τη νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης, ή αλλιώς το Flyover, που περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός νέου, εναέριου αυτοκινητοδρόμου, συνολικού προϋπολογισμού 370 εκατ ευρώ.

Χτες ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γ. Καραγιάννης ανακοίνωσε ότι τον προσεχή Ιούνιο το έργο θα περάσει στην δεύτερη φάση με την υποβολή των οικονομικών προσφορών. Να σημειωθεί ότι για το έργο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πέντε σχήματα: ΑΒΑΞ Α.Ε., ΓΕΚ- ΤΕΡΝΑ Α.Ε, ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε, ΙΝΤΡΑΚΑΤ και η κοινοπραξία “ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – INTERTOLL EUROPE ZRt.

Επίσης προ ημερών αναδείχτηκε προσωρινός μειοδότης (ΣΑΛΦΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ) για την “Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου, για την υποβοήθηση της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών (ΕΥΔΕ-ΚΣΣΥ) στην επικαιροποίηση – συμπλήρωση των απαιτούμενων μελετών οδοποιίας για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ωρίμανσης δημοπράτησης του έργου.

Ειδικότερα αντικείμενο της σύµβασης Παροχής Υπηρεσιών Τεχνικού Συµβούλου είναι η υποβοήθηση της Ειδικής Υπηρεσίας ∆ηµοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδοµών (ΕΥ∆Ε-ΚΣΣΥ) στην διαδικασία δηµοπράτησης και ανάθεσης του έργου, γεγονός που σημαίνει ότι οι διαδικασίες για την υλοποίηση της μεγαλύτερης εναέριας οδού στην Ελλάδα, βρίσκονται σε εξέλιξη, σύμφωνα με το capital.gr.  Το Flyover θα εξυπηρετεί 10.000 οχήματα την ώρα ανά κατεύθυνση και θα σώσει ζωές, καθώς σήμερα σύμφωνα με τα στοιχεία, ο δείκτης θνησιμότητας στην Ανατολική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης είναι 12 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με την Αττική Οδό στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα