Στα Λιβερά Κοζάνης έφτασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκεί θα παρουσιάσει τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας. Το πρωί βρέθηκε στα εγκαίνια του Φωτοβολταϊκού Πάρκου του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, του μεγαλύτερου σε λειτουργία έργου ΑΠΕ μέχρι σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και ενός από τα μεγαλύτερα πάρκα με φωτοβολταϊκά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθει στη πράσινη μετάβαση, τονίζοντας όλα τα πλεονεκτήματα της χώρας για παραγωγή καθαρής ενέργειας.

Ωστόσο, θα υπογραμμίσει ότι η χώρα θα συνεχίσει με την εξόρυξη λιγνίτη για λίγο καιρό ακόμη, προκειμένου να μην υπάρξει ζήτημα ενεργειακής ασφάλειας στην χώρα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και τις επιπλοκές που έχει δημιουργήσει.

Επίσης, θα επαναλάβει τις ελληνικές θέσεις περί ευρωπαϊκής απάντησης στα φαινόμενα κερδοσκοπίας, τις οποίες ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει παρουσιάσει σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο νέος ενεργειακός χάρτης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου συζητήθηκε χθες και στις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ και την υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Βικτόρια Νούλαντ.

«Διανύουμε μια περίοδο σημαντικών γεωπολιτικών αναταράξεων και σε αυτούς τους καιρούς, είναι πάντα σημαντικό να επαναβεβαιώνουμε τις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας και να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες μπορούν να συνεργαστούν σε αρκετά ενεργειακά projects το επόμενο διάστημα.

Δείτε βίντεο από το kozan.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα