Στην Κέρκυρα κλιμάκιο της ΝΔ-Μαρινάκης: Η Ελλάδα στέκεται όρθια

από fimotro

Επίσκεψη στην Κέρκυρα πραγματοποίησε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον γραμματέα Οργανωτικού, Στέλιο Κονταδάκη, τον βουλευτή Κερκύρας, Στέφανο Γκίκα και τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ν. Κερκύρας, Σπύρο Παντελιό. Στην επίσκεψη συμμετείχε και ο γγ Ιθαγένειας, Αθανάσιος Μπαλέρμπας.

Ο κ. Μαρινάκης ξεκίνησε την επίσκεψή του από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπου συνομίλησε με την περιφερειάρχη, Ρόδη Κράτσα και μέλη της περιφερειακής Αρχής για τα καίρια ζητήματα που αφορούν τον νομό, την άνοδο του τουρισμού η οποία ξεπερνά τις προσδοκίες και την υλοποίηση εμβληματικών έργων, όπως οι μαρίνες του νησιού, η αφαλάτωση της Χρυσίδας και οι λιμενικές υποδομές. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κέρκυρας, Κωνσταντίνος Ζορμπάς, η αντιπεριφερειάρχης Δ. Υγείας και Κοινωνικής Συνοχής, Μελίτα Ανδριώτη, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Νίκος Μουζακίτης, ο αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων και Υποδομών, Μανώλης Ορφανουδάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, Σπύρος Ιωάννου, ο τέως περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και επικεφαλής παράταξης, Σπύρος Σπύρου, ο πολιτευτής της ΝΔ Σπύρος Κροκίδης, το μέλος ΔΕΕΠ Παναγιώτης Καλόγερος, καθώς και ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Στέφανος Σπάτουλας.

Στη συνέχεια τα στελέχη του κόμματος επισκέφθηκαν τις εργατικές κατοικίες Αγ. Ιωάννη Κερκύρας, ένα έργο το οποίο είχε μείνει στάσιμο από το 2012 και ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγους μήνες από την κυβέρνηση της ΝΔ, και ξεναγήθηκαν από μηχανικούς του έργου και τον προϊστάμενο της ΔΥΠΑ Κωνσταντίνο Αλεξάκη. Κατόπιν, ο γραμματέας και τα στελέχη βρέθηκαν στο έργο του Γεφυριού της Άφρας, το οποίο επανακατασκευάστηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά από την κατάρρευσή του εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάλλος» που έπληξε το νησί.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Δημαρχείο Κέρκυρας, όπου τα στελέχη του κόμματος συναντήθηκαν με τη δήμαρχο, Μερόπη Υδραίου, με την οποία συνομίλησαν για την επίλυση του ζητήματος των απορριμμάτων και την πρόοδο στα έργα δημοτικής οδοποιίας, που ξεκίνησαν μετά από σχεδόν 20 χρόνια. Στη συνάντηση συμμετείχαν, ακόμη, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Νίκος Καλόγερος, ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Μελίδης και ο υπεύθυνος Τύπου ΔΕΕΠ, Ξενοφώντας Πουλής.

Έπειτα τα στελέχη συναντήθηκαν στο Επιμελητήριο Κέρκυρας με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων και παραγωγικών τομέων του νησιού, αλλά και εκπροσώπους της εστίασης και του κλάδου των ξενοδόχων. Παρόντες στις συναντήσεις ήταν ο πρόεδρος Επιμελητηρίου, Γιώργος Χονδρογιάννης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Γιάννης Κοντός, ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου, Δημήτρης Καλούδης και ο πρόεδρος ΟΛΚΕ, Σπύρος Ζερβόπουλος.

Μία σύντομη στάση πραγματοποίησαν τα στελέχη και ο γραμματέας του κόμματος στον Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνα και έπειτα επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο Κερκύρας, όπου συνομίλησαν με τον διοικητή, Λεωνίδα Ρουμπάτη, γιατρούς και νοσηλευτές από το προσωπικό του νοσοκομείου αναφορικά με τη λειτουργία του ιδρύματος και τη συστράτευση στην εθνική προσπάθεια καταπολέμησης της πανδημίας. Στην επίσκεψη συμμετείχαν η αντιπεριφεριάρχης Υγείας, Μελίτα Ανδριώτη, η υπεύθυνη Υγείας ΔΕΕΠ ΝΔ Κέρκυρας και το μέλος του ΔΣ του Νοσοκομείου Έλενα Σαγιαδινού.

Ο γγ Ιθαγένειας, Αθανάσιος Μπαλέρμπας, επισκέφθηκε το Τμήμα Ιθαγένειας Κέρκυρας και στη συνέχεια συνάντησε τον δήμαρχο Νότιας Κέρκυρας, Κωνσταντίνο Λέσση. Τη συνάντησή τους ακολούθησε εθιμοτυπική συνάντηση με μέλη και στελέχη της ΔΗΜΤΟ Νότιας Κέρκυρας. Έπειτα επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο Λευκίμμης, καθώς και το Αστυνομικό Τμήμα Λευκίμμης. Με το πέρας των επισκέψεων ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τους πολίτες και περίπατος στο κέντρο της περιοχής.

Η επίσκεψη στον νομό Κέρκυρας ολοκληρώθηκε με μία μαζική συνάντηση και συζήτηση με στελέχη και μέλη της Νέας Δημοκρατίας από όλον τον νομό, στην οποία συμμετείχαν πλήθος κόσμου, μέλη της ΔΕΕΠ Κέρκυρας, πρόεδροι και εκπρόσωποι των ΔΗΜΤΟ του νησιού, ενώ παρόντα στην συνάντηση ήταν τα μέλη ΠΕ ΝΔ, Νάντια Καρακώστα, Κωνσταντίνα Κόλλια και Στέλιος Λεριός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα