Στη Βουλή το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Κατατέθηκε στη Βουλή το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, ενώ αναμένεται να υποβληθεί προς έγκριση στην ΕΕ στις 15 Απριλίου. Σε αυτό περιλαμβάνονται 62 μεταρρυθμίσεις, ενώ οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι κλάδοι της ενέργειας και των κατασκευών.

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης απέστειλε σήμερα προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κ. Τασούλα την παρουσίαση με αναλυτική περιγραφή δράσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, «Ελλάδα 2.0», και ζήτησε τη σύγκληση, σε κοινή συνεδρίαση, των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη τους, πριν το Σχέδιο υποβληθεί προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η αναλυτική περιγραφή των Δράσεων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας που εστάλησαν, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις εξής ενότητες:

– Μακροοικονομικά αποτελέσματα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

– Συνεκτικότητα και συμπληρωματικότητα με άλλα προγράμματα

– Συσχέτιση με τους πυλώνες του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

– Ευρωπαϊκές Εμβληματικές Πρωτοβουλίες, η προώθηση των οποίων αποτελεί διακριτό στόχο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

– Σύνδεση με το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο

– Ισότητα των φύλων και ίσες ευκαιρίες για όλους

– Προϋποθέσεις και μηχανισμός εφαρμογής

– Στήριξη των επενδύσεων μέσω του δανειακού προγράμματος του Ταμείου Ανάκαμψης

– Αποτελέσματα διαβούλευσης

– Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα