Στα €17 δισ. οι προσφορές για το 30ετές Ελληνικό ομόλογο

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Σε μεγάλη επιτυχία εξελίσσεται η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, καθώς στα 17 δισ. ευρώ εκτινάσσονται οι προσφορές για το νέο 30ετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου.

Το βιβλίο προσφορών βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί και, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Reuters, οι προσφορές ανέρχονται σε 17 δισ., ενώ υποχωρεί ελαφρώς το αρχικό guidance για το επιτόκιο.

Το βιβλίο το πιθανότερο είναι να κλείσει αργότερα σήμερα, με μεγάλο στοίχημα το επιτόκιο και πόσο χαμηλότερα από το αρχικό guidance (που το διαμόρφωνε πέριξ του 2%) θα βρεθεί, αλλά και την ποιότητα του βιβλίου των προσφορών, καθώς μιλάμε πρωτίστως για μια στρατηγικής σημασίας έκδοση και δευτερευόντως για μια έκδοση ταμειακού χαρακτήρα.

Το αρχικό guidance ως προς το επιτόκιο ήταν στο Midswap + 160 μονάδες βάσης, δηλαδή στο 2%. Την έκδοση «τρέχουν» η BNP Paribas, η Goldman Sachs, η HSBC, η JP Morgan και η Εθνική Τράπεζα.

Σημειώνεται πως η έκδοση εντάσσεται στο ετήσιο φετινό δανειακό πρόγραμμα του Ελληνικού Δημοσίου μέσω του οποίου η κυβέρνηση επιδιώκει να δανειστεί φέτος 8-12 δισ. ευρώ με το μεγαλύτερο μέρος του να επιδιώκεται να υλοποιηθεί εμπροσθοβαρώς, ει δυνατόν δηλαδή μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα