Σε υψηλά 11 μηνών κινείται σήμερα το πετρέλαιο

από fimotro

Προς υψηλό 11μήνου κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Τρίτη, με το ενεργό συμβόλαιο του brent να πλησιάζει προς τα 57 δολάρια το βαρέλι, εν μέσω προσδοκιών για μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού, παρά τις ανακοινώσεις για παρατάσεις των περιοριστικών μέτρων στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, η τιμή του συμβολαίου Φεβρουαρίου του αμερικανικού αργού (WTI) κινείται αυτή την ώρα στα 52,9 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης σημειώνοντας άνοδο +1,24%. Την ίδια ώρα στο ICE Futures του Λονδίνου η τιμή του συμβολαίου Μαρτίου του Brentκινείται στα 56,43 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο +1,38%.

Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή της περαιτέρω κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο για να αποτρέψει την αύξηση των αποθεμάτων. Τα τελευταία στοιχεία για την προσφορά στις ΗΠΑ αναμένεται να δείξουν μείωση των αποθεμάτων αργού για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα. Η μείωση της παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί μέρος της συμφωνίας με πρωτοβουλία του ΟΠΕΚ, με βάση την οποία οι περισσότεροι παραγωγοί θα διατηρήσουν σταθερή την παραγωγή τον Φεβρουάριο.

Οι μειώσεις – ρεκόρ από τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους τους το 2020 συνέβαλαν στην ανάκαμψη του πετρελαίου από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του Απριλίου. Ορισμένοι αναλυτές θεωρούν πιθανά περαιτέρω κέρδη. Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν, επίσης, από τις προσδοκίες μείωσης των αποθεμάτων αργού των ΗΠΑ. Αναλυτές αναμένουν μία μείωσή τους κατά 2,7 εκατ. βαρέλια σε μία πέμπτη εβδομάδα υποχώρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα