Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Σε εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων μεταφέρεται, μεγάλο μέρος από τα 109 εκατ. ευρώ δάνεια της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms.

Την ίδια στιγμή ορατό είναι το ενδεχόμενο, σύμφωνα με άλλες πηγές, η διάσωση της εταιρείας και η επικύρωση της συμφωνίας με τον στρατηγικό επενδυτή, για να ξεπεραστεί ο «σκόπελος» της φορολόγησης των διαγραφών – «κουρέματος» π.χ. των δανείων, να περάσει μέσω του Πτωχευτικού Κώδικα.

Στο μέτωπο της εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, πηγές με γνώση της διαδικασίας ανέφεραν στο Capital.gr πως τουλάχιστον 10 επενδυτικά σχήματα, έχουν εκδηλώσει μέχρι στιγμής άτυπο ενδιαφέρον για την κρητική αλλαντοβιομηχανία. Μεταξύ αυτών είναι ο κ. Δουζόγλου, τον οποίο παρουσίασε στις Τράπεζες ο κ. Κωνσταντίνος Δομαζάκης. Το αμερικανικό fund HIG που έχει παρουσία στην Ελλάδα μέσω διαφορετικών project, όπως στον όμιλο Μαΐλλη, στην Aldemar, στην Χαλυβουργία Ελλάδας, κ.λπ. Ο Δημήτρης Βιντζηλαίος της Impala, ενώ ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος ο ισχυρός άνδρας της Chipita και της Νίκας, το όνομα του οποίου έχει ακουστεί, μιλώντας στο Capital.gr έχει δηλώσει σχετικά: «θα δούμε πρώτα το MoU και στη συνέχεια θα αποφασίσουμε αν θα καταθέσουμε πρότασή ή όχι.”

Ωστόσο οι ίδιες πηγές έσπευσαν να σημειώσουν πως παραμένει άγνωστο ποια εν τέλει επενδυτικά σχήματα θα καταθέσουν δεσμευτική προσφορά για την αλλαντοβιομηχανία. «Αυτό μένει να φανεί το προσεχές διάστημα και στην πράξη» ανέφεραν εμφατικά. Εκτίμησαν πάντως πως η εταιρεία, παρά το γεγονός ότι δεν αποτελεί συστημικό κίνδυνο, δεν θα χαθεί και θα βρεθεί επενδυτής για να τη σώσει αφού διαθέτει και brand και ισχυρό μερίδιο στην αγορά.

Άγνωστος Χ πάντως παραμένει αν στην επόμενη ημέρα της αλλαντοβιομηχανίας λόγο θα έχουν οι σημερινοί μεγαλομέτοχοι, δηλαδή οι αδελφοί Δομαζάκη, με την ίδια πηγή να αναφέρει πως αυτό θα εξαρτηθεί από τη συμφωνία με τον στρατηγικό επενδυτή, «και σίγουρα οι αδελφοί Δομαζάκη αν παραμείνουν θα παραμείνουν με μειοψηφικό ποσοστό» εκτίμησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα