Ρίχνουν την τιμή του πετρελαίου οι ακυρώσεις πτήσεων λόγω Όμικρον

από fimotro

Μόνο την Κυριακή στις ΗΠΑ ακυρώθηκαν 1.000 πτήσεις

Πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές του αργού τη Δευτέρα, καθώς οι αεροπορικές προχώρησαν στις ακυρώσεις χιλιάδων πτήσεων στις ΗΠΑ στη διάρκεια των Χριστουγέννων λόγω αύξησης των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού πετρελαίου West Texas Intermediate υποχώρησαν κατά 97 σεντς ή 1,3% στα 72,82 δολάρια το βαρέλι, έχοντας προηγουμένως πέσει μέχρι και τα 72,71 δολάρια το βαρέλι.

Να σημειωθεί πως λόγω Χριστουγέννων, τα αμερικανικά χρηματιστήρια παρέμειναν κλειστά την Παρασκευή. Το αργό τύπου Brent υποχώρησε κατά 24 σεντς ή 0,3% στα 75,90 δολάρια το βαρέλι.

Την περασμένη εβδομάδα, οι τιμές WTI και Brent είχαν αυξηθεί κατά 3% και 4% αντίστοιχα, από την αισιοδοξία που προκάλεσαν τα πρώτα στοιχεία που έδειχναν πως η μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί ηπιότερη νόσηση.

Ωστόσο, η αύξηση των κρουσμάτων ενίσχυσε τις ανησυχίες. Τις τρεις προηγούμενες μέρες, χιλιάδες επιβάτες βρέθηκαν χωρίς πτήσεις, εξαιτίας ελλείψεων προσωπικού που συνδέονταν με τον κορονοϊό.

Μόνο την Κυριακή, οι πτήσεις που ακυρώθηκαν στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τις 1000. Οι επενδυτές εστιάζουν τώρα στις αποφάσεις που θα ληφθούν στην επόμενη σύνοδο του OPEC+ στις 4 Ιανουαρίου, όπου θα εξεταστεί το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής κατά 400.000 δολάρια το βαρέλι ημερησίως από τον Φεβρουάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα