Πρώτη φορά ξεπέρασε τα $2 τρισ. η συνολική αξία των crypto

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Για πρώτη φορά ξεπέρασε τα 2 τρισ. η συνολική αξία των κρυπτονομισμάτων, καθώς διπλασιάστηκε μέσα σε περίπου δύο μήνες, εν μέσω αυξημένης θεσμικής ζήτησης.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το bitcoin, το μεγαλύτερο από τα 6.600 ψηφιακά νομίσματα που παρακολουθεί η CoinGecko, έχει κεφαλαιοποίηση πάνω από 1 τρισ. δολάρια, αφότου η τιμή του υπερδιπλασιάστηκε το 2021, φτάνοντας στις $58.858.

Τα πέντε επόμενα μεγαλύτερα νομίσματα -Ether, Binace Coin, Polkadot, Tether, Cardano- έχουν συνολική αξία περίπου 422 δισ. δολαρίων.

Το bitcoin έχει εκτοξευθεί, καθώς οι θεσμικοί επενδυτές μπαίνουν στο κρυπτονόμισμα με στόχο να αυξήσουν τις αποδόσεις των μετρητών σε έναν κόσμο σχεδόν μηδενικών επιτοκίων. Η Tesla διέθεσε 1 δισ. δολάρια από τα αποθεματικά της για να αγοράσει bitcoin και άρχισε να το δέχεται ως πληρωμή για αγορές αυτοκινήτων της.

Η Morgan Stanley επιτρέπει σε ορισμένους από τους πλουσιότερους πελάτες της να προσθέσουν το ψηφιακό νόμισμα στα χαρτοφυλάκια τους, ενώ εταιρείες από την Mastercard έως την PayPal  έχουν κάνει βήματα για να υιοθετήσουν το Bitcoin.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα