Προς αναστολή οι στάσεις εργασίας σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την Πέμπτη

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Κανονικά αναμένεται να κυκλοφορήσουν οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του τραμ την Πέμπτη (17/10), καθώς προς αναστολή βαίνουν οι δύο στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας στα μέσα σταθερής τροχιάς, τις οποίες είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι διαμαρτυρόμενοι για τη μη εφαρμογή της υπογραφείσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ).

Η εξέλιξη έρχεται μετά τη συνάντηση που είχαν σήμερα το απόγευμα τα σωματεία εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας με τον υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, κατά την οποία ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε την άμεση εφαρμογή των ΣΣΕ.

Αυτό ανακοίνωσε και ο υπουργός στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνοντας ότι «έκλεισε το θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων, σε απόλυτη συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους» και προσθέτοντας ότι «επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε υπογραφεί καμία ΣΣΕ με τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΑΣΑ, γεγονός που έγινε τώρα επί Νέας Δημοκρατίας».

Ο υπουργός δεσμεύτηκε για την εφαρμογή των ΣΣΕ, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στα οδικά μέσα (λεωφορεία και τρόλει) θα λάβουν αναδρομικά και τις αυξήσεις που τους οφείλονται από την αρχή της χρονιάς.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΣΣΕ είναι ετήσιες έως το τέλος του 2019, γι΄αυτό και ο υπουργός ξεκαθάρισε πως για την υπογραφή των επόμενων θα ακολουθήσουν νέες διαπραγματεύσεις την επόμενη χρονιά.

Η ΣΣΕ των ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) προέβλεε αυξήσεις σε ποσοστό 4% σε τρεις δόσεις έως το τέλος του έτους (1,5%, 1,5% και 1%), ενώ η ΣΣΕ της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) είναι επέκταση της σύμβασης του 2016.

Αν και οι επίσημες αποφάσεις για αναστολή των στάσεων εργασίας θα ληφθούν επίσημα από τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων, ύστερα από αυτήν την εξέλιξη φαίνεται πως βαίνουμε προς εξομάλυνση της κατάστασης στις συγκοινωνίες.

Πηγή: ethnos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα