Αρχίζουν ξανά οι αποστολές

Αρχίζει ξανά τις αποστολές του εμβολίου Covid-19 στην Ευρώπη η Johnson & Johnson, αφότου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα οφέλη υπερβαίνουν τους κινδύνους ακόμη και αφού εντόπισε «πιθανή σύνδεση» του εμβολίου και των σπάνιων θρομβώσεων.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, o Οργανισμός δήλωσε την Τρίτη ότι ένας σπάνιος συνδυασμός θρομβώσεων και χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων θα πρέπει να προστεθεί στη λίστα με τις παρενέργειες του εμβολίου της J&J. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι τα συνολικά οφέλη του εμβολίου μίας δόσης ξεπερνούν τους κινδύνους αυτών των αντιδράσεων.

Η J&J δήλωσε ότι συνεχίζει την αποστολή 200 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου στην ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ισλανδία, καθώς και ότι θα κάνει update τις πληροφορίες σχετικά με τη διάγνωση και τη διαχείριση του «πολύ σπάνιου ανεπιθύμητου συμβάντος».

Η ευρωπαϊκή διάθεση του εμβολίου της J&J καθυστέρησε την περασμένη εβδομάδα καθώς οι υπηρεσίες υγείας των ΗΠΑ πρότειναν να τεθεί σε παύση ενώ διερευνούσαν τις παρενέργειες, οι οποίες παρατηρήθηκαν σε 8 από 7 εκατομμύρια άτομα που έκαναν το εμβόλιο. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ θα συνεδριάσουν την Παρασκευή για να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα