Πότε ανοίγουν τα ραντεβού με όλα τα εμβόλια στους 18 – 24

από fimotro

Το πρόγραμμα εμβολιασμών «Ελευθερία» προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς, καθώς χθες άνοιξε η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στις ηλικίες 25-29, με τα ραντεβού μέσα σε λίγες ώρες να ξεπερνούν τα 70.000.

Επόμενο βήμα είναι να ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 18-24, ώστε να επιτευχθεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα τόνισε το εξής:

«Την επόμενη εβδομάδα αφού αξιολογηθεί η συμμετοχή της ηλικιακής ομάδας 25-29 για τα τρία εμβόλια (Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson) θα ανακοινωθεί πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα και για την ηλικιακή ομάδα 18-24» σημείωσε, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης.

Όπως είπε μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα υπάρχει επάρκεια εμβολίων και «όποιος συμπολίτης μας επιθυμεί θα μπορεί να εμβολιαστεί και μάλιστα γρήγορα».

Για το Πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία», ο κ. Κοντογεώργης είπε ότι «στα περίπου 70 νησιά κάτω των 10.000 κατοίκων η εμβολιαστική κάλυψη είναι άνω του 60%, και στα 19 νησιά για τα οποία ενεργοποιήθηκε στην αρχή η γραμμή με Johnson & Johnson, ένας στους δύο, έχουν κάνει την πρώτη δόση και πάνω από 1 στους 3 περίπου έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Για να γίνει γρηγορότερα η κάλυψη του πληθυσμού στα νησιά από την Δευτέρα θα δοθούν και γραμμές Pfizer για να υπάρχει διαθεσιμότητα και με αυτό το εμβόλιο να κλειστούν ραντεβού».

«Την επόμενη εβδομάδα ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό κατ’ οίκον»

Για τον εμβολιασμό κατ’ οίκον, ο γ.γ συντονισμού της Κυβέρνησης είπε ότι «την επόμενη εβδομάδα, θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα για τον εμβολιασμό κατ’οίκον. Μέσα στον Ιούνιο θα εντοπιστούν και καταγραφούν οι πολίτες που έχουν κινητικά προβλήματα, και με την συμβολή ιδιωτών γιατρών θα γίνεται το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα