Πόσοι έχουν εμβολιαστεί ανά ηλικία

από fimotro

Αναλυτικά στατιστικά στοιχεία στην Ελλάδα

Στην αναγκαιότητα εμβολιασμού των νέων αναφέρθηκαν κατά την τακτική ενημέρωση της Δευτέρας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στους ανεμβολίαστους μεγαλύτερων ηλικιών, σχολιάζοντας πως έδωσαν “λευκή κόλλα” στις εξετάσεις κατά του ιού.

Σε σχέση με την τρίτη δόση, σημείωσε πως άτομα των 60 ετών μπορούν να τη λάβουν, αλλά αναμένονται αναλυτικά στοιχεία από μελέτες.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως τις τελευταίες μέρες έχουν κλειστεί 164.000 ραντεβού για πρώτη δόση.

Αναφέρθηκε στα ποσοστά εμβολιασμού ανά ηλικιακή ομάδα, τα οποία παρατίθενται στον ακόλουθο πίνακα:

Πρόσθεσε, επίσης, ότι 1 στα 5 παιδιά νοσούν από κορωνοϊό, καθώς από το 7,5% που ήταν τα κρούσματα σε παιδιά τον Μάιο του 2021, το ποσοστό εκτοξεύτηκε στο 20% τον Ιούλιο του 2021, και μάλιστα με τα σχολεία κλειστά.

Ανεμβολίαστοι

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης ανακοίνωσε πως όσοι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί τεθούν εκτός καθηκόντων, είναι πιθανό να μην επιστρέψουν στη θέση που κατείχαν, αλλά να τούς ανατεθούν άλλα καθήκοντα κατά την επιστροφή τους.

Ανακοίνωσε, επίσης, πως την Τετάρτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για όσους θέλουν να απασχοληθούν σε θέσεις ανεμβολίαστων στο ΕΣΥ.

Ο κ. Κοντοζαμάνης εκτίμησε πως το 85% των εργαζομένων στα νοσοκομεία έχουν ήδη εμβολιαστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα