Πώς ξεχωρίζουμε τον κορονοϊό από το απλό κρυολόγημα

από fimotro

Όλα όσα αναφέρουν οι ειδικοί

Ο κορονοϊός έχει παρόμοια συμπτώματα με αυτά που έχει ένα απλό κρυολόγημα, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να μην αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε φορείς του ιού.

Σύμφωνα, ωστόσο με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, υπάρχουν κάποια σημάδια που μας βοηθάνε να τα ξεχωρίζουμε.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια η πιο επίφοβη ένδειξη του κορονοϊού είναι ο πυρετός και ο βήχας με το μπούκωμα.

«Αν είχαμε ανοσμία ή καταβολή, σημαίνει ότι μπορεί να είχαμε περάσει τον κορονοϊό και να μην το έχουμε καταλάβει. Αν έχουμε εμβολιαστεί δεν μπορούμε να το διαπιστώσουμε εύκολα από τα αντισώματά μας γιατί είναι υψηλά επειδή έχουμε εμβολιαστεί. Σε διαφορετική περίπτωση, τα υψηλά αντισώματα, μας δείχνουν ότι το έχουμε περάσει».

Το ελάχιστο οι πέντε μέρες καραντίνας

Αναφορικά με το διάστημα των πέντε ημερών της καραντίνας για υγειονομικούς που έχουν νοσήσει από κορονoϊό η καθηγήτρια Επιδημιολογίας συμφώνησε με την άποψη της κ. Παγώνη, ότι αυτό δεν είναι αρκετό: «Οι πέντε ημέρες, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, είναι το ελάχιστο. Στην ουσία αν κάποιος έχει συμπτώματα (πυρετό, βήχα, φτάρνισμα) νοσηρότητας θα χρειαστεί να μείνει σε καραντίνα παραπάνω ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα