Πώς θα κάνουν το εμβόλιο οι πολίτες

από fimotro

Το έγγραφο που πρέπει να δείχνουν

Ο κύβος ερρίφθη, οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού ξεκίνησαν στη χώρα μας σήμερα. Πρώτα οι πολιτικοί, σε ένδειξη συμβολισμού καθώς και μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στη χώρα μας. Ετσι, ξεκινά η πρώτη νίκη απέναντι στον αόρατο εχθρό, τον κορονοϊό, που εμφανίστηκε πριν από έναν χρόνο για πρώτη φορά στη Γουχάν της Κίνας. Μάλιστα, ο ΕΟΔΥ, προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού έδωσε στη δημοσιότητα έναν οδηγό με 26 ερωτήσεις και απαντήσεις.

Τις λεπτομέρειες για τη διαδικασία που θα κλείνουν τα ραντεβού τους οι πολίτες που θέλουν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό έδωσε και ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο κόσμος θα πηγαίνει να κάνει το εμβόλιο με ένα χαρτί ή έναν κωδικό. «Δηλαδή όταν θα πηγαίνει ο πολίτης στο φαρμακείο για να κλείσει το ραντεβού, θα τυπώνει ο φαρμακοποιός ένα χαρτί, το οποίο θα πρέπει να το επιδεικνύεις στο κέντρο για λόγους ακρίβειας. Θέλουμε να ξέρουμε σε πραγματικό χρόνο πόσοι εμβολιάζονται και θέλουμε να μπορούμε να ακολουθούμε αυτή τη διαδικασία για να ελαχιστοποιηθούν τα όποια προβλήματα παρατηρηθούν. Παράλληλα, έχει προβλεφθεί να υπάρχει ένα αποδεικτικό για τον πολίτη ότι εμβολιάστηκε. Βέβαια το πού θα χρησιμοποιείται αυτό είναι ένα πανευρωπαϊκό ερώτημα, γιατί υπάρχουν ζητήματα προσωπικών δεδομένων, τα οποία θα τα απαντήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση», σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης.

Όπως εξήγησε, το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού έχει τρεις φάσεις, οι οποίες δεν είναι αυτοτελείς. «Στην αρχή πάμε στοχευμένα. Ξεκινάμε από τους υγειονομικούς, τα γηροκομεία, από τις ευρύτερα προνοιακές δομές. Στην πορεία περνάμε στη δεύτερη φάση που είναι πολύ μεγάλη και θα σπάσει σε κομμάτια. Αφορά όλους τους συμπολίτες μας που είναι άνω των 60 ετών, αλλά και τους πολίτες άνω των 18 ετών που έχουν υποκείμενα νοσήματα που μπορούν να προκαλέσουν μεγάλο κίνδυνο αν νοσήσουν από κορονοϊό. Αυτή τη φάση θα διαρκέσει κάποιους μήνες, ανάλογα με το πώς θα έρχονται τα εμβόλια», επισήμανε και πρόσθεσε ότι ο πολίτης που θέλει να εμβολιαστεί θα κλείνει εξαρχής δύο ραντεβού και όχι ένα, δεδομένου ότι τα εμβόλια είναι δύο δόσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα