Πιστώθηκαν αποζημιώσεις 1,23 εκατ. ευρώ σε 151 πυρόπληκτους της Αττικής

από Philippos

Καταβλήθηκε η πρώτη αρωγή στους πυρόπληκτους της Αττικής. Συγκεκριμένα, 1.237.299,41 ευρώ έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς 151 δικαιούχων.

Ειδικότερα, σε σχετική ανάρτησή του για πρώτη αρωγή στους πυρόπληκτους του καλοκαιριού στην Πεντέλη, ο αρμόδιος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστος Τριαντόπουλος, αναφέρει ότι έχουν πιστωθεί 1.237.299,41 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 151 δικαιούχων.

Με τις πιστώσεις αυτές ολοκληρώθηκε η καταβολή αποζημιώσεων στους δικαιούχους πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής που επλήγησαν από τη φωτιά που ξέσπασε στις 19 Ιουλίου στην Πεντέλη.

Στην ανάρτησή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, σημειώνει:

«Ολοκληρώθηκε η καταβολή πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής στους πληγέντες από την πυρκαγιά της 19ης Ιουλίου στην Πεντέλη. Ειδικότερα, σε συνέχεια της δημοσίευσης της κοινής υπουργικής απόφασης για τη διαδικασία χορήγησης εφάπαξ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως πρώτη αρωγή, έναντι στεγαστικής συνδρομής, σε ιδιοκτήτες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής την 19η Ιουλίου 2022 (Β’ 4417/19.08.2022) και του ανοίγματος της πλατφόρμας arogi.gov.gr της ΑΑΔΕ για την υποβολή αιτήσεων, το Υπουργείο Οικονομικών ολοκλήρωσε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου την καταβολή πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής σε όλους τους δικαιούχους πυρόπληκτους της Αττικής. Συγκεκριμένα, 1.237.299,41 ευρώ έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς 151 δικαιούχων. Υπενθυμίζεται ότι μέσω της εν λόγω διαδικασίας, οι πυρόπληκτοι συμπολίτες λαμβάνουν εύκολα, χωρίς περιττές διαδικασίες, πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής, με την ενίσχυση να ανέρχεται σε έως 14.000 ευρώ, ανάλογα με την έκταση της ζημιάς στο ακίνητό τους. Μάλιστα, έπειτα από την έκδοση τροποποιητικής κοινής υπουργικής απόφασης (Β’ 4859/14.09.2022), το μέτρο επεκτάθηκε και στους ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου στα Μέγαρα, τη Βρίσα Λέσβου και τα Κρέστενα Ηλείας. Οι σχετικές πληρωμές για τους πυρόπληκτους της Βρίσας θα πραγματοποιηθούν σύντομα – δεν κατατέθηκαν αιτήσεις πρώτης αρωγής ούτε από τα Μέγαρα ούτε από τα Κρέστενα».

Επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι που έλαβαν ή θα λάβουν πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση και φάκελο για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση του πληγέντος κτιρίου στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με τους όρους και εντός των προθεσμιών της κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υποδομών και Μεταφορών περί οριοθέτησης της πληγείσας περιοχής και χορήγησης στεγαστικής συνδρομής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα