Ποιοι ακούγονται για την ηγεσία της Δικαιοσύνης

από fimotro

Αλλάζουν τα πρόσωπα από αυτά που πρότεινε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ

Καμία σχέση με τα πρόσωπα που ήθελε να επιλέξει ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ για την ηγεσία της Δικαιοσύνης, οι ανώτατοι δικαστικοί που σκέφτεται να αξιοποιήσει η νέα κυβέρνηση. Αμέσως μετά την ψηφοφορία επί της πρότασης εμπιστοσύνης, η οποία θα διεξαχθεί μόλις τελειώσουν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, θα ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής της νέας ηγεσίας του Αρείου Πάγου και η επιλογή των τριών προσώπων που θα καλύψουν τις κενές θέσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς ήδη τα σχέδια των Προεδρικών Διαταγμάτων επιστράφηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης ανυπόγραφα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Με τα έως τώρα δεδομένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Τσιμπούκη στο Πρώτο Θέμα, δεν διαφαίνεται ότι νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου θα είναι η αντιπρόεδρος Ειρήνη Καλού που είχε επιλεγεί από την απελθούσα κυβέρνηση, αλλά η αρχαιότερη αντιπρόεδρος Αγγελική Αλειφεροπούλου. Ούτε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η Δήμητρα Κοκοτίνη, αλλά ο πρώτος στην επετηρίδα αντεισαγγελέας Δημήτριος Δασούλας, χωρίς όμως να αποκλείεται και ο Βασίλειος Πλιώτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα