Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Η Ειρήνη Αγαπηδάκη αναλαμβάνει να συντονίσει την προσπάθεια της Ελληνικής κυβέρνησης να λύσει το ζήτημα των 2.500 ασυνόδευτων παιδιών που βρίσκονται σε καταυλισμούς όπως η Μόρια, αλλά και των άλλων 1.300 που βρίσκονται έξω από αυτούς. Πρόκειται για ένα ζήτημα που απασχολεί τον πρωθυπουργό και για το οποίο μάλιστα αναφέρθηκε ιδιαίτερα και στην πρόσφατη απάντησή του προς την Φώφη Γεννηματά, την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή. Ο κ. Μητσοτάκης είχε αποκαλύψει, με έκδηλη απογοήτευση, ότι είχε ζητήσει για το θέμα των παιδιών την βοήθεια των Ευρωπαίων εταίρων, προκειμένου από κοινού να δώσουν λύση σε ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα ανθρωπιάς, συναντώντας ωστόσο κλειστές πόρτες.

Έτσι, την Κυριακή παρουσίασε το εθνικό σχέδιο για την προστασία των παιδιών, τα οποία σε πολλές των περιπτώσεων γίνονται στόχος εκμετάλλευσης από εγκληματικές οργανώσεις. Σε αυτή την προσπάθεια, το σχέδιο «Κανένα παιδί μόνο», ο πρωθυπουργός επέλεξε ως νέα Εθνική Συντονίστρια την κα Ειρήνη Αγαπηδάκη, ενώ ρόλο στον συντονισμό θα έχει και ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης.

H Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Είναι ψυχολόγος, έχει λάβει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο γνωστικό αντικείμενο της «Προαγωγής και Αγωγής Υγείας» από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου έλαβε και το διδακτορικό της δίπλωμα.

Έχει συμμετάσχει ως ερευνητική συνεργάτιδα σε πολλά εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα στα αντικείμενα της πολιτικής δημόσιας υγείας, της προαγωγής ψυχικής υγείας και πρόληψης ψυχικών διαταραχών, καθώς και της πρόληψης των χρόνιων νοσημάτων.

Έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και έχει παρουσιάσει αποτελέσματα ερευνητικών εργασιών σε περισσότερα από 50 εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.

H Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι γνωστή στο ευρύτερο κοινό από τη σελίδα της στο Facebook, στην οποία γράφει για θέματα, προβληματισμούς και σκέψεις που ανέκυψαν εν μέσω κρίσης.Στη σελίδα της Ειρήνης Αγαπηδάκη θα δει κανείς να γράφει για τους πρόσφυγες αλλά και για τα παιδιά, καυτηριάζοντας συμπεριφορές και καταστάσεις.

Το 2007 κυκλοφόρησε και βιβλίο με τίτλο «100 + 1 Ιστορίες της Κρίσης», με πρόλογο του Απόστολου Δοξιάδη από τις εκδόσεις Επίκεντρο, το οποίο βιβλίο της περιλαμβάνει μια επιλογή από τα άρθρα που την έκαναν γνωστή.

Πηγή: mononews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα