Πετρέλαιο: Ολοταχώς προς τέταρτη εβδομάδα πτώσης οι τιμές

από fimotro

Το πετρέλαιο οδηγείται προς πτώση για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, μετά από μία σειρά αύξησης των επιτοκίων σε όλο τον κόσμο, που επισκίασαν τις προοπτικές για τη ζήτηση ενέργειας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το west texas intermediate κινήθηκαν προς τα 83 δολάρια το βαρέλι, με τις τιμές να σημειώνουν πτώση μεγαλύτερη του 2% για την εβδομάδα.

Το WTI παράδοσης Νοεμβρίου υποχωρεί 0,5% στα 83,04 δολάρια το βαρέλι, ενώ το brent παράδοσης Νοεμβρίου μειώθηκε 0,4% στα 90,06 δολάρια το βαρέλι.

Η Federal Reserve έδωσε το πιο ξεκάθαρο σήμα μέχρι τώρα ότι είναι πρόθυμη να ανεχθεί μια ύφεση για τις ΗΠΑ προκειμένου να ανακτήσει τον έλεγχο του πληθωρισμού, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νορβηγία και η Νότια Αφρική αύξησαν επίσης τα επιτόκια.

Το αργό παραμένει σε τροχιά για την πρώτη τριμηνιαία πτώση σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, καθώς οι ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, επιβαρύνουν τις προοπτικές ζήτησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα