Πετρέλαιο κίνησης: Ποιοι παράγοντες θα κρίνουν το ποσό της τελικής επιδότησης

από fimotro

Δείτε αναλυτικά τι περιλαμβάνει η νέα κυβερνητική παρέμβαση

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, έχει κλειδώσει νέα επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης προκειμένου η τιμή να πέσει κάτω από αυτή της αμόλυβδης. Ένα μέτρο που είχε απορρίψει η κυβέρνηση φαίνεται πως επανέρχεται.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παρέμβει, με πιθανότερο χρονικό σημείο ισχύος του μέτρου την 1η Νοεμβρίου. Παρόλο που οι διεθνείς τιμές «κρατούν το τιμόνι» στο εύρος της επιδότησης, το πιθανό σενάριο είναι τουλάχιστον τα 15 λεπτά το λίτρο. Η επιδότηση μπορεί να είναι και υψηλότερη, αν οι τιμές ξεφύγουν περισσότερο.

Όπως μάλιστα δήλωσε ο Κώστας Σκρέκας, η τιμή πετρελαίου θέρμανσης ξεκινάει στο 1,31 ενώ για πετρέλαιο κίνησης, «παρακολουθούμε την κατάσταση και μόλις χρειαστεί θα παρέμβουμε. Θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό. Θα εξαρτηθεί από τις διεθνείς τιμές πετρελαίου».

Για το φυσικό αέριο δήλωσε ότι υπάρχει επιδότηση 80 ευρώ ανά θερμική μεβατώρα. «Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο της οικονομίας για αν στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα