Πετρέλαιο: Αύξηση των τιμών – Στα 96,88 δολάρια το μπρεντ

από Philippos

Άνοδο σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, καθώς οι ανησυχίες για την προσφορά προκάλεσαν ανάκαμψη από τα χαμηλά πολλών μηνών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού μπρεντ σημείωσαν άνοδο 10 σεντς, ή 0,1%, στα 96,88 δολάρια το βαρέλι νωρίτερα σήμερα, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου του West Texas Intermediate (WTI) σημείωσαν άνοδο 21 σεντς, σημειώνοντας άνοδο 0,2%, στα 90,87 δολάρια.

Και οι δύο δείκτες αναφοράς υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδά τους από τον Φεβρουάριο στην προηγούμενη συνεδρίαση, αφού τα στοιχεία των ΗΠΑ έδειξαν απροσδόκητη αύξηση των αποθεμάτων αργού και βενζίνης την περασμένη εβδομάδα καθώς ο ΟΠΕΚ + συμφώνησε να αυξήσει τον στόχο της παραγωγής πετρελαίου κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα (bpd).

Η προοπτική της ζήτησης του πετρελαίου θολώνει από τους αυξανόμενους φόβους για οικονομική ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, τη στενότητα του χρέους στις αναδυόμενες οικονομίες της αγοράς και την αυστηρή μηδενική πολιτική απέναντι στην COVID-19 στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο.

Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν επίσης απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι εξαγωγές μειώθηκαν και τα διυλιστήρια μείωσαν τις αποδόσεις, ενώ τα αποθέματα βενζίνης σημείωσαν επίσης αιφνιδιαστική αύξηση καθώς η ζήτηση επιβραδύνθηκε, δήλωσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα