Πενταπλάσια υπερκάλυψη προσφορών για το 7ετές

από fimotro

Στην προηγούμενη έκδοση 7ετούς ομολόγου τον Φεβρουάριο, το κουπόνι είχε απόδοση 3,3%

Υπερέβησαν τα 13 δισ. ευρώ οι προσφορές για το επταετές ομόλογο. Οι προσφορές υπερκάλυψαν την έκδοση κατά πέντε φορές και το Δημόσιο να αντλεί το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ! To επιτόκιο της έκδοσης διαμορφώθηκε στο 1,9% και το κουπόνι στο 1,875%. Πρόκειται για το χαμηλότερο επιτόκιο και το χαμηλότερο κουπόνι που έχει πετύχει το ελληνικό Δημόσιο για ομόλογο αποτιμημένο σε ευρώ.

Οι προσφορές προήλθαν από 335 επενδυτές και χαρακτηρίστηκαν από μεγάλη γεωγραφική διασπορά, με επικεφαλής της ζήτησης το Ηνωμένο Βασίλειο και με ένα ποσοστό 84% να κατανέμεται εκτός Ελλάδος. Με βάση τον τύπο των επενδυτών που συμμετείχαν, το 55% ήταν διαχειριστές ενεργητικού (asset manager), το 20% τράπεζες, το 10% hedge fund και το 9% ασφαλιστικά ταμεία.

Στην προηγούμενη έκδοση 7ετούς ομολόγου ύψους 3 δισ. ευρώ, τον Φεβρουάριο του 2018, το κουπόνι είχε απόδοση 3,375% στη λήξη, με τη συνολική απόδοσή του να είχε διαμορφωθεί στο 3,5%.

Οι προσφορές είχαν ξεπεράσει τα 6 δισ. ευρώ από 210 επενδυτές, εκ των οποίων το 37,4% ήταν θεσμικοί επενδυτές, το 31,5% hedge funds και το 22,9% τράπεζες.

Κυβερνητικές αντιδράσεις

«Μαζί με τα ψέμματα του Αλέξη Τσίπρα, στις 7 Ιουλίου τελείωσαν ο λαϊκισμός και η αναποτελεσματικότητα. Έχει έρθει η ώρα να μιλήσουμε επί ίσοις όροις με τους δανειστές και τις διεθνείς αγορές. Κινούμαστε με άξονα το ρεαλισμό και βάζουμε τα θεμέλια για μια Ελλάδα που θα έχει μεγαλύτερη αισιοδοξία και ισχύ», δήλωσε χαρακτηριστικά κορυφαία κυβερνητική πηγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα