Πεκίνο: Σφοδρή αμμοθύελλα -η χειρότερη της δεκαετίας

από fimotro

Ένα τεράστιο, πυκνό νέφος άμμου, που μετέφεραν σφοδροί άνεμοι από την έρημο Γκόμπι, τύλιξε το Πεκίνο και περιοχές της βορειοδυτικής Κίνας.

Πάνω από 400 πτήσεις ακυρώθηκαν στα δύο αεροδρόμια του Πεκίνου, που βιώνει αρκετά συχνά τέτοια φαινόμενα, ουρανοξύστες χάθηκαν μέσα στην αμμοθύελλα και περιορισμένη ορατότητα προκάλεσε τεράστια προβλήματα στην πρωινή κυκλοφορία. «Πρόκειται για την πιο έντονη αμμοθύελλα που γνώρισε η χώρα εδώ και δέκα χρόνια», ανέφερε στην ιστοσελίδα του το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της Κίνας.

Οι αμμοθύελλες εξαπλώθηκαν από την Εσωτερική Μογγολία στις επαρχίας Γκανσού, Σανξί και Χεμπέι, που περιβάλλουν το Πεκίνο, με το υπουργείο Περιβάλλοντος να ενημερώνει το κοινό ότι ο το σύννεφο σκόνης μπορεί μέχρι την Τετάρτη ή την Πέμπτη να μετακινηθεί προς τα νότια επιτρέποντας στην πρωτεύουσας να ανασάνει.

Στο μεταξύ η ποιότητα αέρα έφθασε στο επίπεδο 500, που θεωρείται επικίνδυνο για την υγεία στο Πεκίνο, με τη συγκέντρωση σωματιδίων άμμου σε ορισμένες περιοχές να φθάνει τα 8.000 μικρογραμμάρια ανά κυβικό εκατοστό – όταν ο δείκτης καλής ποιότητας αέρα κυμαίνεται μεταξύ 0 και 50 μικρογραμμαρίων. Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, τις τελευταίες εβδομάδες το Πεκίνο υποφέρει από υψηλότερα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης μ’ ένα νέφος να έχει επικαθήσει πάνω από την πολυάνθρωπη πόλη. Οι ανεμοθύελλες είναι συχνές στη βόρεια Κίνα, ειδικά το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου, καθώς οι εαρινοί άνεμοι σηκώνουν σκόνη απ’ την έρημο Γκόμπι, ενώ στο φαινόμενο συντείνουν και η διάβρωση του εδάφους και η αποψίλωση των δασών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα