ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Επέστρεψε ως σήμα ο πράσινος ήλιος

από fimotro

Στην δημοσιότητα δόθηκε το νέο λογότυπο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος επέλεξαν την μετονομασία του με 95%. Tο ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και μαζί του ο πράσινος ήλιος που ανατέλλει.

Ήταν Αύγουστος του 1974! Στο ξενοδοχείο «Καστρί» μια ομάδα νέων πολιτικών, μεταξύ των οποίων και ο Θανάσης Τσούρας, συζητεί για το σήμα του νέου κόμματος. Τότε δεν χρειάστηκε να προβληματιστούν ιδιαίτερα, αφού ο ιδρυτής τού ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου, λίγες μέρες πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, είχε αποφασίσει μαζί με τους Αντώνη Λιβάνη και Γιώργο Κίσσωνα, στην Ιταλία, για το έμβλημα, το σύμβολο που επανήλθε πανηγυρικά. Θα ήταν ο ήλιος που ανατέλλει. Και σε πράσινο χρώμα, που είναι το χρώμα της ελπίδας.

Στην πορεία διατυπώθηκαν και άλλες προτάσεις, όπως, για παράδειγμα, το σπαθί ή η φλόγα.

«Ως σκέψεις κρίθηκαν καλές, αλλά, αφού “το είπε ο πρόεδρος”, δεν υπήρχαν και πολλά περιθώρια διαφοροποίησης. Έτσι οι συζητήσεις περιορίστηκαν στο αν ο ήλιος θα είχε εννέα ή οκτώ ή λιγότερες ακτίνες. Τελικά, για λόγους συμμετρίας περισσότερο, παρά για κάποιον ειδικό συμβολισμό, οι ακτίνες έγιναν εννέα με φόντο το πράσινο της ελπίδας» αναφέρουν σε σχετικό ρεπορτάζ τους τα «Νέα» το 2001.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα